Status icon Direct bereikbaar
070 - 2501429 Bel ons! E-mail ons
  • 25 jaar ervaring
  • De scherpste prijzen
  • 6000+ uitjes per jaar
  • Gratis backup regenprogramma
Flitz-events Review

De leukste uitjes in Wassenaar

Wie aan Wassenaar denkt, denkt qua activiteiten meestal meteen aan Duinrell. Het familiepark is in heel het land onwijs populair. Maar soms wil je ook eens uit het Tikibad stappen en een uitjes in Wassenaar maken die bijvoorbeeld meer educatief is, of waar je van de natuur kan genieten. Ook voor dit soort uitjes ontleent Wassenaar zich perfect als plaats van bestemming. Dit zijn enkele voorbeelden die Flitz-Events heeft kunnen vinden van vergelijkbare uitjes in Wassenaar.

1. Voorlinden Museum

Ben jij een liefhebber van moderne kunst én van de natuur? Dan is het Voorlinden Museum de perfecte locatie voor jou. Dit pittoreske museum staat vol met moderne kunst waar je hoge standjes voorbij ziet komen uit de verzameling van Joop van Caldenborgh. Daarnaast ligt dit particuliere museum midden op het gelijknamige landgoed Voorlinden, wat de setting van dit jonge gebouw adembenemend maakt. Het ideale uitje om ontdekkend de dag door te komen.

2. Natuurgebied Lentevreugd

Om van de natuur te genieten hoef je niet per se de Randstad te verlaten om naar het oosten van het land te trekken. Ook in de provincie Zuid-Holland bestaat er nog zoiets als ongerepte natuur. Hiervan is Natuurgebied Lentevreugd een goed voorbeeld. Dit park bij Wassenaar werd vroeger gebruikt als bollenveld. Tegenwoordig staat het vooral bekend door de vele paarden van verschillende rassen die er grazen. Wil je deze edele dieren in hun natuurlijke habitat bekijken? Kom dan naar Lentevreugd.

3. Beeldentuin Clingenbosch

Vlak naast het landgoed van Voorlinden ligt het landgoed van Clingenbosch. Dit landgoed is uitermate interessant om te komen bewonderen, vanwege de grote hoeveelheid beelden die er in de tuin staan, van verschillende kunstenaars. Wie er van houdt om kunst te kunnen zien buiten de fletse muren van een museum, kan hier zijn hart ophalen. Je kan van tevoren een tour boeken die je leidt door de beeldentuin, zodat je niet alleen alle beelden hebt kunnen zien, maar je ook interessante achtergrondinformatie erover te horen krijgt.

4. Brandweermuseum

Hebben je kinderen een grote fascinatie voor de stoere helden van de brandweer? Of had jij vroeger zelf de droom om er een te worden? Dan kun je je eindeloos amuseren in het brandweermuseum in Wassenaar. Dit uitje is geschikt voor jong en oud en gevestigd in het souterrain van het gemeentehuis van Wassenaar. De collectie komt uit eerste hand van de gemeente en wordt beheert door de eigen stichting. In dit museum is goed te zien hoe de brandweer in Wassenaar en omgeving in de afgelopen 300 jaar is veranderd.

5. Oude architectuur

Een van de bekendste gebouwen die in Wassenaar staat is natuurlijk Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie zich huisvest. Dit is echter niet een gebouw dat uit de toon valt in de omgeving, want Wassenaar staat vol met authentieke landhuizen waar je een leuk uitje van kan maken door ze te bezoeken. Zo heb je landhuis Oud-Wassenaar, een kasteel die in de 19de eeuw dienst deed als villa, en Huize de Paauw, waar de gemeente tegenwoordig in gevestigd is. Daarnaast zijn er nog meer architectonische wonderen. Zo staat op een steenworp afstand van het bekende pretpark de dorpskerk die al dateert uit de 12de eeuw en het rijksmonument Villa Maarheeze is ook een bezoekje waard.

personen
Wij zijn nu gesloten
Offerte aanvragen Contact
Bel ons! Contact Offerte aanvragen Stuur een WhatsApp bericht! Whatsapp