fbpx
Corona maatregelen: al onze activiteiten vinden buiten plaats en worden volgens de richtlijnen vanuit het RIVM verzorgd. Meer informatie

Teambuilding

Waar het goed voor is / het belang van teambuilding

Personeels Uitje, Robinson Experience, teambuilding

Teambuilding brengt veel voordelen met zich mee. Maar welke voordelen zijn dat nu precies? Om te beginnen breng je veel uren met je collega’s door op werk, dus is het wel fijn als je ook goed met elkaar kunt opschieten. Kom uit die dagelijkse werkroutine en ga er samen op uit!  Door een teamuitje te organiseren op bijvoorbeeld het strand breng je personeel dichter bij elkaar. Een dag vol met gezelligheid en plezier bevorderd immers de collegialiteit. Daarnaast dagen teambuilding activiteiten mensen uit om uit hun comfortzone te komen en initiatieven te nemen. Op deze manier leer je collega’s op een andere manier kennen dan normaal gesproken.  Dit resulteert weer in effectievere communicatie onderling, waardoor bijvoorbeeld problemen op de werkvloer ook sneller opgelost worden. Teambuilding is als het ware een investering in het team. Met een bedrijfsuitje voelt het personeel zich extra gewaardeerd. Zie het eigenlijk als een beloning, en wie houd er nu niet van beloningen? Flitz-events is gespecialiseerd in het organiseren van teambuilding activiteiten, je komt gegarandeerd terug op de werkvloer als een sterker team!

 Teambuilding Top 3 Competitie en teambuilding

Competitie vormt vaak een belangrijk onderdeel van teambuilding. Door elkaar uit te dagen ontstaan er andere hiërarchieën, staan er nieuwe leiders op en worden nieuwe talenten ontdekt. Een geweldige combinatie is het laten strijden van teams tegen elkaar. Binnen het team moet worden samengewerkt, het team als geheel strijdt tegen het andere team. Een geweldig uitje van Flitz-events Robinson crusoe. Een barre strijd op het strand tussen twee teams of meer teams maar ontzettend leuk. Dit uitje heeft echt alles in zich: geweldig leuke activiteiten, fun en plezier maar ook competitie én samenwerking. 

Teambuilding workshops & activiteiten

Ook workshops lenen zich uitstekend om te werken aan teambuilding. Met elkaar iets leuks doen, vaak is samenwerking nodig of kunnen de deelnemers elkaar helpen. ‘Helpen’ kan een belangrijk onderdeel zijn van teambuilding. De rollen kunnen zomaar omgedraaid worden: het afdelingshoofd heeft hulp nodig van de secretaresse bij het pimpen van klompen. Hij of zij blijkt namelijk wel een strakke hand te hebben maar geen vaste! De secretaresse kan opeens een heel andere rol vervullen en de twee kijken anders naar elkaar en waarderen elkaar opeens meer. Dat is ook een belangrijk onderdeel van teambuilding: ‘waardering’. Omdat er vaak nieuwe talenten aan het licht komen of mensen die anders nooit de leiding hebben nu wel de leiding nemen. 

Teambuilding spellen …

Teambuilding spellen zijn niet alleen maar leuk, maar het voegt ook waarde toe aan het team. Een escape room is een unieke, spannende en leuke ervaring, waar jij en je collega’s veel van leren. Je moet namelijk goed communiceren met elkaar, elkaar vertrouwen, out-of-the box denken en je stressbestendigheid wordt getest. Dit zijn allemaal aspecten waar je ook mee te maken hebt op de werkvloer. Ook bieden we VR-experience spellen aan, met een ruim aanbod verdeelt over verschillende pakketten. Beleef samen de levensechte ervaring op de ‘walk the plank’ krijg de kriebels in je buik tijdens de virtuele achtbaan of vecht tegen zombies. Het is allemaal mogelijk. Tijdens de VR-experience kun je op een groot scherm mee kijken bij je collega’s en ze samen aanmoedigen, wat een positieve boost geeft aan de sfeer binnen het team. We hebben ook nog eens super leuke combinatieprogramma’s voor de escape rooms en VR-experience. Er kunnen verschillende programma’s samengesteld worden, bestaande uiteen of meerdere andere activiteiten zoals Powerkiten, Powerboat Varen, De Grote Quizshow en meer!

Teambuilding

Bouwen aan je team, dat is teambuilding. Je team sterker maken, beter laten samenwerken en daardoor hogere resultaten halen. Een heel geschikt moment om aan teambuilding te doen, is tijdens een uitje. Teambuildingsuitjes versterken het groepsgevoel! Een belangrijke factor voor een goede samenwerking tussen mensen is ‘elkaar kennen’. Nou kennen collega’s elkaar natuurlijk meestal wel maar doorgaans alleen op een bepaalde manier. Zoals ze zijn op het werk. Mensen gedragen zich tijdens hun werk vaak anders dan tijdens een uitje of als ze thuis zijn. Flitz-events weet als de beste hoe belangrijk teambuilding is en organiseert daarom heel veel geweldige teamuitjes. 

Sportief bezig zijn

Sportief bezig zijn met elkaar is altijd goed voor teambuilding. Daarbij zijn er natuurlijk erg veel sporten die in teams worden gespeeld. Flitz-events organiseert geweldig leuke sportieve teambuildingsuitjes met een beetje meer. Niet gewoon volleyballen, nee beachvolleybal. Niet gewoon golf spelen maar boeren beach golf. Niet een beetje varen in een boot maar de golven van de Noordzee trotseren in een powerboat. Branding raften vraagt ook om een ongelooflijk goede samenwerking, versterkt het teamgevoel en is een activiteit om nooit te vergeten. Teambuilding Scheveningen, Hoek van Holland, Kijkduin en andere teambuilding activiteiten Zuid-Holland en omgeving? Schakel Flitz-events in!

Ideeën voor teambuilding en uitjes

De keuze van een teambuildingsuitjes hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Is het meteen ook bedoeld als gezellig uitje en komt teambuilding op de tweede plaats? Of organiseer je het uitje echt met als doel aan teambuilding te werken? Overleg met Flitz-events om het meest geschikte uitje te boeken. Wij hebben er verstand van, weten wat een uitje precies inhoudt en of het zal beantwoorden aan jullie doelstellingen. 

Zo zijn er uitjes voor teambuilding die vooral zijn gericht op samenwerken. Het bouwen van een megavlieger, het maken van een fotoschilderij of een race met de powerboat. En natuurlijk de escaperoom, hét uitje waarvoor een goede samenwerking niet kan worden gemist. Zonder een goede samenwerking zal er geen goed eindresultaat worden behaald.

Lekker eten en veel lachen

Ook belangrijk voor alle uitjes en dus ook voor teambuildingsuitjes: gezelligheid en lekker eten. Wij organiseren alles op het gebied van eten en drinken. Van BBQ tot pizza, sushi, eten tijdens een boottocht of een luxe 3-gangendiner. Willen jullie iets leuks doen in de avond dan is de pubquiz een prima activiteit voor teambuilding. Ludieke quizvragen beantwoorden, gespeeld in teams en geleid door een professionele quizmaster. Geheid aanleiding voor veel lachen en veel genieten. Neem contact op met Flitz-events voor advies en vrijblijvende informatie als je een teambuildingsuitje wilt organiseren. 

Doelen van teambuilding

Een teambuildingsuitje is een echt groepsuitje. Bijvoorbeeld voor de hele afdeling, voor een project team of zelfs voor het hele bedrijf. De neuzen moeten dezelfde kant op staan en er moet goed worden samengewerkt. Tijdens een teambuildingsuitje kan je allerlei doelen nastreven:

  • Verbeteren van de samenwerking
  • Beter gebruik maken van de aanwezige talenten
  • Betere afstemming tussen meerdere teams
  • Het verbeteren van de communicatie
  • Meer rust en balans bereiken in een team
  • Het team zelfstandiger maken
  • Leiderschap bevorderen. 

Flitz-events organiseert uitjes voor teambuilding Den Haag en omgeving die deze doelen nastreven. Jouw team komt sterker terug op kantoor na zo’n teamuitje. En daarbij is het natuurlijk ook nog eens superleuk, erg gezellig en een gebeurtenis waar nog lang over wordt nagepraat. Je kunt het jaarlijkse teamuitje prima combineren met doelen voor teambuilding zonder dat het uitje minder leuk wordt.

Teambuilding activiteiten op eigen locatie

De leukste teambuilding ideeën op een rijtje

Wil je nu sportief, creatief of juist weer ontspannen aan de slag? Het is allemaal mogelijk bij Flitz-events. Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen. Voor de creatieveling onder ons organiseren wij veel verschillende workshops. Denk hierbij aan zandsculpturen, workshop schilderen of shake things up tijdens de interactieve cocktailworkshop. Voor de echte sportievelingen bieden wij teambuilding activiteiten aan zoals: beachvolleybal toernooien, zeskampen en de crusoe survival games. Maar dat is nog lang niet alles! Om er nog een schepje boven op te doen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te powerkiten of blokarten. Beide een ultieme uitdaging als je houd van uitwaaien op het strand. Werk kan redelijk hectisch en stressvol zijn. Hoe lekker is het dan om te ontspannen tijdens een rondvaart door Den Haag. Stap samen op de borrelboot en ontdek Den Haag onder het genot van een hapje en een drankje.  Ook verzorgen wij nog rondvaarten op andere soort boten, zoals de picknickboot, partyboot en de luxe sloep ‘roasted peanut’ Genoeg keuze dus voor een leuke  geheel verzorgde teambuilding activiteit.

Actieve teambuilding activiteiten

Sportief bezig zijn met elkaar is altijd goed voor teambuilding. Daarbij zijn er natuurlijk erg veel sporten die in teams worden gespeeld. Flitz-events organiseert geweldig leuke sportieve teambuildingsuitjes met een beetje meer. Niet gewoon volleyballen, nee beachvolleybal. Niet gewoon golf spelen maar boeren beach golf. Niet een beetje varen in een boot maar de golven van de Noordzee trotseren in een powerboat. Branding raften vraagt ook om een ongelooflijk goede samenwerking, versterkt het teamgevoel en is een activiteit om nooit te vergeten. 

FAQ

 

? Welke originele/bijzondere teambuilding activiteiten bieden jullie aan ?

Een leuke en bijzondere teambuilding activiteit verzinnen is nog best lastig! Gelukkig biedt Flitz-events een breed arrangement teambuilding activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan het uitje Blokarten. Blokarten is spannend, uitdagend en voor echte daredevils! Of ben je al bekend met de Crusoe survival games? Een actieve en sportieve dag

? Zijn de teambuilding activiteiten op locatie mogelijk ?

Ja ! teambuilding activiteiten zijn zeker mogelijk op eigen locatie. Denk aan activiteiten als de pubquiz, ijssculpturen en de cocktail workshop. Maar dat zijn ze nog lang niet allemaal, op de website van Flitz-events kun je alle mogelijkheden vinden over activiteiten op eigen locatie.

? Wat is het belang van teambuilding ?

Teambuilding brengt veel voordelen met zich mee. Maar welke voordelen zijn dat nu precies? Door een teamuitje te organiseren op bijvoorbeeld het strand breng je personeel dichter bij elkaar. Een dag vol met gezelligheid en plezier bevorderd immers de collegialiteit. Ook zorgt teambuilding ervoor dat de communicatie onderling verbeterd, wat natuurlijk ook een positief effect heeft op de werkvloer.