IJssculpturen maken

stars reviews

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Workshop ijssculpturen
 • Workshop ijssculpturen
 • workshop ijssculpturen maken
 • ijssculpturen maken denhaag
 • workshop ijssculpturen maken

IJskoude workshop ijssculpturen maken perfect voor de teambuilding!

Bent u op zoek naar een ijskoud winter uitje? Dan is de workshop ijssculpturen maken zeker iets voor u! Laat uw creativiteit de vrije loop en maak de mooiste creaties aan de hand van een door u gekozen thema van de dag. Het is een leuke en afwisselende activiteit waarbij verschillende talenten binnen de groep onherroepelijk naar boven komen zoals: communicatie, creativiteit en planning. Om tot het winnende ontwerp te komen is natuurlijk een goede samenwerking nodig. Daarom is workshop ijssculpturen maken de perfecte teambuildings activiteit voor in de winter.

Prijzen:

3 personen per blok -
Vanaf 10 personen€ 35,- p.p.
Vanaf 25 personen€ 32,50 p.p.
Vanaf 50 personen€ 30,- p.p.
Vanaf 100 personen€27,50 p.p.
2 personen per blok -
Vanaf 10 personen€ 40,- p.p.
Vanaf 25 personen€ 37,50 p.p.
Vanaf 50 personen€ 35,- p.p.
Vanaf 100 personen€ 32,50 p.p.
* Al onze prijzen zijn incl. BTW!

Ook mogelijk in de zomer!

 • Onderdelen ijssculpturen:
 • Uitgebreide introductie
 • Uitleg gebruik gereedschappen
 • IJssculpturen (optioneel in thema!)

Voorbeeld programma:

 • 14:00 - 14:30

  Ontvangst gasten op locatie/strandtent
 • 14:30 - 15:30

  Start van IJssculpturen maken
 • 15:30 - 15:45

  Korte Pauze
 • 15:45 - 16:45

  Aanvang deel 2 van IJssculpturen maken
 • 16:45 - 17:00

  Prijsuitreiking + afsluiting programma
Flitz-events
4.9
Gebaseerd op 129 beoordelingen
powered by Google
Nadia SinghNadia Singh
12:38 16 May 24
Chloë KuipersChloë Kuipers
17:04 11 May 24
Hele leuke cocktail workshop gehad vandaag, leuke receptjes, ook virgin te maken voor de alcohol vrije mensen!De cocktail master Sandor, was erg enthousiast en legde alles goed en leuk uit! Zeker een aanrader voor een gezellig uitje met vriendinnen!
Tamar GroenewegTamar Groeneweg
16:58 11 May 24
We hebben een super leuke cocktailworkshop gedaan! Nj heeft ons hart gestolen en Berend heeft t met een knaller afgesloten. Berend blijf uitstralen, stay strong, opdat je nooit vergeet dat je leuk werk hebt. Danke schön (oh nee, geen duitsers).
Joyce LubbersJoyce Lubbers
15:04 08 May 24
We hebben een hele leuke teamactiviteit gehad met een hoop gestuntel en gelach. Robin is een leuke instructeur die je helpt om het kitesurfen onder de knie te krijgen.
Bert KrelingBert Kreling
15:03 08 May 24
Erg leuke activiteit! Wij hebben dit gedaan met een groep van 18 man. Er was voor iedereen aandacht. Leuke team building activiteit. Robin heeft ons top geholpen, duidelijke uitleg en een gezellige vent!
Simone DijkhuizenSimone Dijkhuizen
18:06 20 Apr 24
Super uitje voor ons voetbalteam! Heel aardig personeel en een super leuke dag hebben we gehad!
Simone ArtsSimone Arts
11:31 30 Oct 23
Powerkiten was super leuk! Duidelijke uitleg en zeer vriendelijke en behulpzame instructeur. Met 0 ervaring lukte het uiteindelijk iedereen toch om de vlieger te besturen. En zelfs degene die het niet durfde deden het met extra hulp van de instructeur uiteindelijk toch. Zeker een aanrader voor een leuke vriendenweekend activiteit. Dat we elkaar moesten vasthouden zodat je niet de lucht in vloog zorgde voor hilarische momenten en zo ontstond direct een goede sfeer voor de rest van ons weekend!
js_loader
Een greep uit onze klantenkring
client-9
Logo KPN
Klant Jumbo
Klant AH
Klant Tmobile
client-4
client-5
client-2
client-3

"*" geeft vereiste velden aan

Contact gegevens
Naam*
Opties/aanvullingen
Voer een nummer in van 1 tot 9999.
DD dash MM dash JJJJ

Geïnteresseerd in dit evenement?

 • Binnen 24 uur reactie!
 • Gratis slecht weer alternatief
 • Geheel op maat

Anderen bekeken ook

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn ijssculpturen?
  Een ijssculptuur is eigenlijk een kunstwerk gemaakt uit ijs. Het is een beeld van bevroren water. Het lijkt op beeldhouwen waarbij gebruik gemaakt wordt van ijs. Bij beeldhouwen kan je eigenlijk van alle materialen gebruik maken, zoals steen, klei, gips, hout, metaal en beton. Een ijssculptuur richt zich specifiek op ijs als materiaal. Het beste ijs dat je hiervoor kan gebruiken is zuiver en schoon water. Dit ijs is transparant en bevat weinig luchtbellen. Ook moet je ervoor zorgen dat je jouw ijssculptuur niet in een warme ruimte creëert, want dan is de ijssculptuur binnen een mum van tijd gesmolten.
 • Hoe maak je ijssculpturen?
  Het maken van een ijssculptuur vereist veel kennis en geduld. Carving, zoals het officieel heet, wordt steeds populairder. Mensen die dit als beroep doen, reizen de hele wereld over om te werken voor festivals. Op dit moment zijn er slechts 300 professionele carvers. Deze mensen halen met hun carving tools delen van het ijs weg om zo het ijs te vormen. Ze beginnen met een groot blok ijs, dat uit schoon water bestaat. Er bestaan speciale fabrieken die regenwater filteren en het al roerend bevriezen. Op die manier bestaat er mooi, glad ijs dat ideaal is voor het maken van een ijssculptuur.

Meer informatie over onze workshop ijssculpturen

Tijdens deze workshop ijssculpturen maken krijg je leer je ijs op een compleet andere manier kennen. Met een hamer en beitel in de hand, en met een beetje schaafwerk met handschoenen aan beleef je de ultieme ijspret!

IJssculpturen maken is een vorm van beeldhouwkunst waarbij ijs als ruw materiaal gebruikt wordt. Het maken van een ijssculptuur wordt ook wel icecarving genoemd.

Het bewerken van ijs brengt een aantal moeilijkheden met zich mee, vanwege de eigenschappen ervan. Het ideale ijsblok bestaat uit zuiver, schoon water, zodat het ijs goed transparant is, en bevat zo min mogelijk luchtbellen. Vandaar dat wij een aparte workshop ijssculpturen verzorgen met de perfecte blokken ijs.

Workshop ijssculpturen op locatie

Bij Flitz-Events kun je genieten van een unieke en leerzame ijssculpturen workshop op locatie. Tijdens deze workshop leer je hoe je prachtige ijssculpturen kunt maken van verschillende materialen, zoals bloemen, vruchten en chocolade.

De workshop wordt gegeven door professionele kunstenaars die je alle nodige vaardigheden en technieken leren om prachtige ijssculpturen te maken. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s voor de workshop, zoals bloemen, dieren of zelfs een Kerstthema.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als ervaren ijssculptuur kunstenaars en is een leuke activiteit voor zowel individuele bezoekers als groepen. Het is ook een uniek idee voor teambuilding activiteiten of als een leuke manier om een speciale gelegenheid te vieren.

Hoe ziet de workshop ijssculpturen maken eruit?

Nadat je het kiezen van een thema van de dag krijgt ieder team een instructie- en schetsformulier. Vervolgens is het aan jou en je team om het winnende ontwerp op papier te krijgen.

We starten met het klaarmaken van het ijs, waardoor er in het begin vooral grove werkzaamheden worden verricht. Als je hier mee klaar bent kan er een plan van aanpak worden gemaakt. Als je hier mee klaar bent kan je een mooi ontwerp maken die aansluit op het thema. Ook hierin wordt al snel duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Ben je een denker, doener, dromer, beslisser of een ware kunstenaar?

Is het ontwerp klaar? Dan is het tijd om het ontwerp uit te voeren en te starten met de creatie. Beschikt jullie team over de juiste vaardigheden om tot een mooi resultaat te komen?

Na afloop van de activiteit is er een mogelijkheid om de verschillende mooie creaties die er gemaakt zijn te aanschouwen.

Workshop IJssculpturen maken

Als je op zoek bent naar een leuk uitje om te doen met familie, vrienden, collega’s of studiegenoten dan heb je bij Flitz Events ruime keuze aan activiteiten. Als je op zoek bent naar iets unieks, waarbij je jouw creativiteit de vrije loop kan laten dan is de Workshop ijssculpturen maken iets voor jou.

In deze workshop leer je ijssculpturen maken en samenwerken. Het is een moeilijke vaardigheid, die tijdens deze workshop ijssculpturen onder de knie kan krijgen door begeleiding van ervaren instructeurs. Als het slecht weer is dan is dit een prima alternatief voor het pakken van een terrasje. En zeg nou zelf, hoeveel mensen kunnen vertellen dat ze ijssculpturen kunnen maken?

Winteractiviteit ijssculpturen maken

Bij Flitz Events is het ook mogelijk om de basiskennis van het maken van een ijssculptuur onder de knie te krijgen. Tijdens de workshop ijssculpturen leer je ijs op een andere manier kennen. Het team bepaalt het thema van de ijssculpturen en daarna krijgt ieder team een instructie- en schetsformulier, waarbij je jouw kunstwerk vorm geeft. Uiteindelijk bepaal je samen het mooiste ontwerp en krijgt iedereen de mogelijkheid om deze na te maken.

Je krijgt een hamer, een beitel, een blok ijs en handschoenen om je ijssculptuur te maken. Eerst wordt het ijs klaargemaakt, waarbij je vooral grove werkzaamheden verricht. Daarna maak je een plan van aanpak en kan je het ontwerp van de schets na gaan maken. Na afloop zal een jury bekend maken welk team de mooiste ijssculptuur heeft gemaakt.

Teambuilding ijssculpturen maken

Deze workshop is ideaal als teambuilding activiteit. Dit maakt het een perfect bedrijfsuitje, maar ook voor familie en vrienden is samenwerking belangrijk. Je bepaalt samen met de groep het thema en bepaalt samen het mooiste ontwerp. Vervolgens ga je met je team bezig om het mooiste ijssculptuur te maken. Hierbij heb je goede communicatie, samenwerking, creativiteit en planning nodig.

De verschillende talenten van de teamleden komen naar boven en al snel wordt duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Zo kom je erachter of je een denker, beslisser, dromer of doener bent en of je een ware kunstenaar bent. Alleen samen kun je een mooi ijssculptuur maken, dus een goede samenwerking is ontzettend belangrijk tijdens deze workshop.

Bekijk de mogelijkheden

In twee uur tijd kan je tijdens de workshop van Flitz Events leren hoe je een ijssculptuur kan maken. De kans is klein dat je hier meteen je werk van kan maken en je kan aansluiten bij de slechts 300 professionele carvers. Maar wie weet kom je er tijdens deze workshop wel achter dat je ook de wereld over wil reizen om ijssculpturen te maken op festivals. Het vergt wel veel geduld en bij de workshop van Flitz-Events is ook een goede samenwerking vereist.

Deze workshop wordt op meerdere plekken in Zuid-Holland gegeven, dus je kan zelf kiezen op welke plek je de workshop wil doen. Het is in overleg ook mogelijk om de workshop op een andere manier te houden als de locatie hiervoor geschikt is. Om het uitje nog leuker te maken kan je de workshop uitbreiden met een lunch, drankarrangement, diner of barbecue, waarbij je de leuke dag op een goede manier afsluit.

Praat na over alles wat je hebt geleerd en bepaal of de jury ook echt de mooiste ijssculptuur heeft gekozen.

ijssculpturen Amsterdam

IJssculpturen zijn prachtige kunstwerken die gemaakt zijn van ijs en vaak worden gebruikt om tijdens speciale gelegenheden te tonen. Amsterdam is een stad met een rijke geschiedenis en culturele diversiteit, en heeft daarom een aantal indrukwekkende ijssculpturen tentoonstellingen gehad.

Een van de meest bekende ijssculpturen tentoonstellingen in Amsterdam is de IJssculpturen Festival Amsterdam, dat elk jaar plaatsvindt in december. Tijdens dit festival kunnen bezoekers genieten van prachtige ijssculpturen die gemaakt zijn door professionele kunstenaars uit heel Europa. Er zijn ook vaak demonstraties van hoe de sculpturen gemaakt worden, wat een leerzame en interessante ervaring is voor zowel jong als oud.

Naast het IJssculpturen Festival Amsterdam zijn er ook andere ijssculpturen tentoonstellingen die plaatsvinden in Amsterdam, zoals het IJssculpturen Festival Noord-Holland en het IJssculpturen Festival Nederland. Deze tentoonstellingen zijn vaak kleiner van formaat, maar bieden nog steeds prachtige kunstwerken die het bekijken waard zijn.

Als je van ijssculpturen houdt of gewoon op zoek bent naar iets unieks om te doen tijdens je bezoek aan Amsterdam, dan is een bezoek aan een ijssculpturen tentoonstelling zeker de moeite waard. Het is een leuke en onvergetelijke ervaring die je niet snel zult vergeten.

ijssculptuur laten maken

Als je op zoek bent naar een uniek kunstwerk om te laten maken, dan is het laten maken van een ijssculptuur een geweldige optie. Ijssculpturen zijn prachtige kunstwerken die gemaakt zijn van ijs en vaak gebruikt worden om tijdens speciale gelegenheden te tonen. Of je nu op zoek bent naar een ijssculptuur voor een bruiloft, een verjaardag of gewoon omdat je iets unieks wilt hebben, er zijn talloze mogelijkheden om een ijssculptuur te laten maken.

De prijs voor het laten maken van een ijssculptuur kan variëren, afhankelijk van het formaat en de complexiteit van de sculptuur. Kleinere sculpturen zullen meestal goedkoper zijn dan grotere sculpturen, omdat er minder ijs en tijd nodig is om ze te maken. Ook de materialen die gebruikt worden en het aantal details in de sculptuur kunnen de prijs beïnvloeden.

Als je op zoek bent naar een uniek en indrukwekkend kunstwerk, dan is het laten maken van een ijssculptuur zeker de moeite waard. Je zult genieten van het proces van het laten maken van de sculptuur en het eindresultaat zal ongetwijfeld indrukwekkend zijn.

Slogan