Corona maatregelen: al onze activiteiten vinden buiten plaats en worden volgens de richtlijnen vanuit het RIVM verzorgd. Meer informatie

Workshop ijssculpturen maken

IJskoude workshop ijssculpturen maken perfect voor de teambuilding

Ijssculpturen maken

Bent u op zoek naar een ijskoud winter uitje? Dan is de workshop ijssculpturen maken zeker iets voor u! Laat uw creativiteit de vrije loop en maak de mooiste creaties aan de hand van een door u gekozen thema van de dag. Het is een leuke en afwisselende activiteit waarbij verschillende talenten binnen de groep onherroepelijk naar boven komen zoals: communicatie, creativiteit en planning. Om tot het winnende ontwerp te komen is natuurlijk een goede samenwerking nodig. Daarom is workshop ijssculpturen maken de perfecte teambuildings activiteit voor in de winter.

Workshop ijssculpturen informatie aanvragen


  • Events gegevens

  • Wij wijzen u op ons privacy beleid
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Meer informatie over onze workshop

Tijdens deze workshop ijssculpturen maken krijg je leer je ijs op een compleet andere manier kennen. Met een hamer en beitel in de hand, en met een beetje schaafwerk met handschoenen aan beleef je de ultieme ijspret!

Wat is ijssculpturen maken?

IJssculpturen maken is een vorm van beeldhouwkunst waarbij ijs als ruw materiaal gebruikt wordt. Het maken van een ijssculptuur wordt ook wel icecarving genoemd.

Het bewerken van ijs brengt een aantal moeilijkheden met zich mee, vanwege de eigenschappen ervan. Het ideale ijsblok bestaat uit zuiver, schoon water, zodat het ijs goed transparant is, en bevat zo min mogelijk luchtbellen. Vandaar dat wij een aparte workshop verzorgen met de perfecte blokken ijs.

Hoe ziet de workshop ijssculpturen maken eruit?

Nadat je het kiezen van een thema van de dag krijgt ieder team een instructie- en schetsformulier. Vervolgens is het aan jou en je team om het winnende ontwerp op papier te krijgen.

We starten met het klaarmaken van het ijs, waardoor er in het begin vooral grove werkzaamheden worden verricht. Als je hier mee klaar bent kan er een plan van aanpak worden gemaakt. Als je hier mee klaar bent kan je een mooi ontwerp maken die aansluit op het thema. Ook hierin wordt al snel duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Ben je een denker, doener, dromer, beslisser of een ware kunstenaar?

Is het ontwerp klaar? Dan is het tijd om het ontwerp uit te voeren en te starten met de creatie. Beschikt jullie team over de juiste vaardigheden om tot een mooi resultaat te komen?

Na afloop van de activiteit is er een mogelijkheid om de verschillende mooie creaties die er gemaakt zijn te aanschouwen.

Workshop IJssculpturen winterevents, winteruitje, flitz kerstuitje4

Prijsuitreiking ijssculpturen maken:

Ter afsluiting zal de jury bekend maken welk team er heeft gewonnen. In overleg kan worden bepaald of u een jury aan wilt wijzen of dat wij zorgen voor een winnaar.

Prijs ijssculpturen maken:

Vanaf 5 personen:Van €40,00 NU Voor €32,50
Vanaf 10 personen:Van €37,00 NU Voor €30,-
Vanaf 25 personen:Van €32,50 NU Voor €25,-
Vanaf 50 personen:Van €30,00 NU Voor €22,50
Vanaf 80 personen:Van €25,00 NU Voor  €20,-

Tijdsduur ijssculpturen maken:

  • 2 uur

IJssculpturen maken

Als je op zoek bent naar een leuk uitje om te doen met familie, vrienden, collega’s of studiegenoten dan heb je bij Flitz Events ruime keuze aan activiteiten. Als je op zoek bent naar iets unieks, waarbij je jouw creativiteit de vrije loop kan laten dan is de Workshop Ijssculpturen maken iets voor jou. In deze workshop leer je ijssculpturen maken en samenwerken. Het is een moeilijke vaardigheid, die tijdens deze workshop onder de knie kan krijgen door begeleiding van ervaren instructeurs. Als het slecht weer is dan is dit een prima alternatief voor het pakken van een terrasje. En zeg nou zelf, hoeveel mensen kunnen vertellen dat ze ijssculpturen kunnen maken?

Wat zijn ijssculpturen?

Een ijssculptuur is eigenlijk een kunstwerk gemaakt uit ijs. Het is een beeld van bevroren water. Het lijkt op beeldhouwen waarbij gebruik gemaakt wordt van ijs. Bij beeldhouwen kan je eigenlijk van alle materialen gebruik maken, zoals steen, klei, gips, hout, metaal en beton. Een ijssculptuur richt zich specifiek op ijs als materiaal. Het beste ijs dat je hiervoor kan gebruiken is zuiver en schoon water. Dit ijs is transparant en bevat weinig luchtbellen. Ook moet je ervoor zorgen dat je jouw ijssculptuur niet in een warme ruimte creëert, want dan is de ijssculptuur binnen een mum van tijd gesmolten.

Hoe maak je ijssculpturen?

Het maken van een ijssculptuur vereist veel kennis en geduld. Carving, zoals het officieel heet, wordt steeds populairder. Mensen die dit als beroep doen, reizen de hele wereld over om te werken voor festivals. Op dit moment zijn er slechts 300 professionele carvers. Deze mensen halen met hun carving tools delen van het ijs weg om zo het ijs te vormen. Ze beginnen met een groot blok ijs, dat uit schoon water bestaat. Er bestaan speciale fabrieken die regenwater filteren en het al roerend bevriezen. Op die manier bestaat er mooi, glad ijs dat ideaal is voor het maken van een ijssculptuur.

Winteractiviteit ijssculpturen maken

Bij Flitz Events is het ook mogelijk om de basiskennis van het maken van een ijssculptuur onder de knie te krijgen. Tijdens de workshop leer je ijs op een andere manier kennen. Het team bepaalt het thema van de ijssculpturen en daarna krijgt ieder team een instructie- en schetsformulier, waarbij je jouw kunstwerk vorm geeft. Uiteindelijk bepaal je samen het mooiste ontwerp en krijgt iedereen de mogelijkheid om deze na te maken. Je krijgt een hamer, een beitel, een blok ijs en handschoenen om je ijssculptuur te maken. Eerst wordt het ijs klaargemaakt, waarbij je vooral grove werkzaamheden verricht. Daarna maak je een plan van aanpak en kan je het ontwerp van de schets na gaan maken. Na afloop zal een jury bekend maken welk team de mooiste ijssculptuur heeft gemaakt.

Teambuilding ijssculpturen maken

Deze workshop is ideaal als teambuilding activiteit. Dit maakt het een perfect bedrijfsuitje, maar ook voor familie en vrienden is samenwerking belangrijk. Je bepaalt samen met de groep het thema en bepaalt samen het mooiste ontwerp. Vervolgens ga je met je team bezig om het mooiste ijssculptuur te maken. Hierbij heb je goede communicatie, samenwerking, creativiteit en planning nodig. De verschillende talenten van de teamleden komen naar boven en al snel wordt duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Zo kom je erachter of je een denker, beslisser, dromer of doener bent en of je een ware kunstenaar bent. Alleen samen kun je een mooi ijssculptuur maken, dus een goede samenwerking is ontzettend belangrijk tijdens deze workshop. 

Bekijk de mogelijkheden

In twee uur tijd kan je tijdens de workshop van Flitz Events leren hoe je een ijssculptuur kan maken. De kans is klein dat je hier meteen je werk van kan maken en je kan aansluiten bij de slechts 300 professionele carvers. Maar wie weet kom je er tijdens deze workshop wel achter dat je ook de wereld over wil reizen om ijssculpturen te maken op festivals. Het vergt wel veel geduld en bij de workshop van Flitz Events is ook een goede samenwerking vereist. Deze workshop wordt op meerdere plekken in Zuid-Holland gegeven, dus je kan zelf kiezen op welke plek je de workshop wil doen. Het is in overleg ook mogelijk om de workshop op een andere manier te houden als de locatie hiervoor geschikt is. Om het uitje nog leuker te maken kan je de workshop uitbreiden met een lunch, drankarrangement, dinner of barbecue, waarbij je de leuke dag op een goede manier afsluit. Praat na over alles wat je hebt geleerd en bepaal of de jury ook echt de mooiste ijssculptuur heeft gekozen.

Vraag direct offerte aan