Status icon Direct bereikbaar
070 - 2501429 Bel ons! E-mail ons
 • 25 jaar ervaring
 • De scherpste prijzen
 • 6000+ uitjes per jaar
 • Gratis backup regenprogramma
Flitz-events Review
workshop zandsculpturen scheveningen
workshop zandsculpturen
workshop zandsculpturen maken
 • Inclusief begeleiding
 • Teambuilding
 • Slecht weer Scenario

Altijd al willen weten hoe die prachtige zandsculpturen langs de kust worden gemaakt? Leer het zelf tijdens de workshop zandsculpturen maken! Een ontzettend leuke en leerzame workshop waarbij je wordt meegenomen langs de kunst van zandsculpturen.
Tijdens de workshop zandsculpturen wordt je begeleid door een professionele zandkunstenaar, die je alles verteld over de oorsprong van zandsculpturen en de precieze werkwijze. Na een uitgebreide uitleg is het aan jullie de beurt om een originele creatie te maken. Dit doen jullie vaak in teams, tegen een ander team. Hierbij is het doel om de mooiste creatie neer te zetten!
Klinkt dit je als muziek in de oren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden te bekijken!

Wat is een zandsculptuur workshop?

Een zand sculptuur is als het ware een volwassen zandkasteel, dat voorkomt uit de tijd van de Egyptenaren. Als geen ander weten we hoe leuk het vroeger was om een fantastisch groot kasteel te bouwen. Tijdens de workshop zandsculpturen maken ga je weer terug naar de oude tijden en maak je unieke creaties met behulp van zand en water.
Een zandsculptuur wordt gemaakt met nat zand, zodat deze uitermate geschikt is tegen de wind en andere weersinvloeden. Door het aanstampen van zand, ook wel “compacten” genoemd, zorg je ervoor dat het zand kan uitharden en geen kant op kan gaan.
De benodigde gereedschapskist voor een ervaren zandkunstenaar bestaat uit een handje vol materialen. Zo heb je een plantenspuit, borsteltje, schepje en speciaal mesje nodig om een prachtig zandsculptuur te kunnen maken.

Onderdelen:

 • Traditioneel zandsculpturen
 • Uitgebreide uitleg
 • Goed opgeleide instructeurs
 • Op locatie mogelijk
 • Professionele materialen

Prijzen

Vanaf 8 personen€ 20,00 p.p.
Vanaf 25 personen€17,50- p.p.
Vanaf 50 personen€15,- p.p.
Vanaf 100 personen€12,50 p.p.
* Al onze prijzen zijn incl. BTW!

Aanbiedingen

Zandsculpturen + BBQ + 3 drankjesvanaf 50,- p.p
Zandsculpturen + Powerkitenvanaf 30,- p.p.

Stel je eigen arrangement samen!

Al vanaf € 12.50 p.p.
Uiteraard kunt u ook kiezen voor meerdere activiteiten of andere creatieve workshops. Of misschien wilt u uw dag zelfs afsluiten met een heerlijk diner of BBQ! Wist u al dat Flitz-Events werkt op heel veel verschillende locaties?
Dat betekent: De mogelijkheden voor onze arrangementen zijn eindeloos!
Een gave beachdag? Combineer bijvoorbeeld de workshop zandsculpturen met het spectaculaire powerkiten!
Informeer naar de mogelijkheden!

Voorbeeldprogramma Zandsculpturen

Geen idee hoe een dag zandsculpturen maken eruit ziet? Hieronder geven we een voorbeeld van hoe een dag er voor jou uit kan komen te zien:

13:00
Ontvangst met borrel of lunch (optie)
14:00
Ontvangst op het strand / strandpaviljoen
14:15
Uitleg door zandkunstenaar / mogelijkheid tot omkleden
14:30
Start workshop Zandsculpturen maken
15:30
Korte pauze
15:45
Deel 2 van de workshop Zandsculpturen maken
16:45
Einde van de workshop
17:00
De prijsuitreiking door jury-panel

Combinatie arrangement

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere activiteiten met elkaar te combineren. Ook het combineren met een hapje of drankje naderhand is mogelijk! Geef dit van tevoren aan ons door, wij kunnen dan een scherpe offerte opstellen met een duidelijk voorbeeld plan, zodat je inzicht krijgt hoe de dag er voor je uit kan zien!

Om je van wat meer duidelijkheid te voorzien, geven we je een voorbeeld van een dag met de activiteiten powerkiten en de workshop Zandsculpturen maken:

Vanaf 10 personen:  €25,-

Vanaf 25 personen:  €22,50

Vanaf 50 personen:  €20,-

Onze werkwijze

Joery Koomen
4 november 2021
Icon check green
ratingratingratingratingrating
Wat een top activiteit voor jong en oud! We hebben onze creativiteit echt op de proef gesteld met zand. Erg vermakelijk!
Lisa
4 november 2021
Icon check green
ratingratingratingratingrating
Als personeelsuitje deden we een workshop zandsculpturen maken in Scheveningen. Het contact vooraf was erg prettig, ik kreeg snel antwoord en de activiteit was in no time geregeld. We werden goed opgevangen door Flitz-events. Er was ook wat aankleding wat het geheel wat extra sfeer gaf.
Lotte de bruijn
4 november 2021
Icon check green
ratingratingratingratingrating
Totaal niet moeilijk. Wij hebben een grote inktvis gemaakt van zand. We zijn er super trots op en willen ook een keer ijssculpturen om te vergelijken.
"Bouwen met zand ook een superleuke en creatieve teambuilding activiteit, waaraan iedereen kan meedoen. Sta versteld van je eigen creativiteit!"

Een greep uit onze klantenkring

client-9
Logo KPN
Klant Jumbo
Klant AH
Klant Tmobile
client-4
client-5
client-2
client-3

"*" geeft vereiste velden aan

Contact gegevens
Naam*
Opties/aanvullingen
Voer een nummer in van 1 tot 9999.
DD dash MM dash JJJJ

Meest geboekte events

Robinson Crusoë
Robinson Crusoë
2 uur
10 - 1500

Robinson is een ware teambuildings activiteit op het stand. Kokosnoten, voeten in het zand en vrienden om je heen, wie wilt dat nou niet?

 • 25 jaar ervaring
 • De scherpste prijzen
 • 6000+ uitjes per jaar
 • Gratis backup regenprogramma
v.a. €15,- p.p.
Graffiti Workshop
Graffiti Workshop
1 uur
5 - 1000

Heb je altijd al eens de graffiti artiest willen uithangen, maar kon dit niet? Dan ben je bij Flitz-events aan het juiste adres!!!

 • 25 jaar ervaring
 • De scherpste prijzen
 • 6000+ uitjes per jaar
 • Gratis backup regenprogramma
v.a. €25,- p.p.
Rondvaart
Rondvaart
1,5 - 2 uur
1 - 100

Een rondvaart Den Haag door de grachten is een prachtige manier om de bezienswaardigheden van Den Haag vanaf het water.

 • Toilet aan boord
 • Hapjes & Drankjes
 • Bluetooth Speakers
 • Koelkast
v.a. €250,- per boot
Bubble voetbal
Bubble voetbal
1,5 uur
2 - 200

Ren, rol en stuiter over het strand! Een hilarische en sportieve manier van voetballen met een twist. ⚽ Scoor jij een doelpunt? ⚽

 • Professionele begeleiding
 • Gratis slecht weer scenario
 • Competitief & hilarisch
 • Arrangementen op maar
v.a. €15,- p.p.

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen (4)

 • Wat is een zandsculptuur?
  Een zandsculptuur is iets dat je zelf maakt met wat water en zand. Met behulp van een plantenspuit. Borsteltje, schepje en mesje maak jij zelf je eigen unieke creatie!
 • Hoe gaat de workshop in zijn werking?
  Hoe gaat de workshop in zijn werking? De workshop zandsculpturen Scheveningen duurt ongeveer twee uur lang. In het begin ben je vooral bezig met de voorbereidende taken. Je kan geen sculpturen maken van het onverwerkte zand op het strand, omdat dit niet aan elkaar blijft zitten. Je gaat eerst samen met je team het zand klaarmaken om er de mooiste creaties mee te maken, door onder andere water toe te voegen, te kneden en het geheel te stampen naar een stevige substantie waarmee je kan gaan bouwen. Wanneer het zand klaar is, ga je meer gericht aan het werk. Van tevoren krijg je bij de cursus een onderwerp waarin je zandsculptuur moet vallen. Dit onderwerp kan bepaald worden door de trainers, maar jij als cursist mag dit ook bepalen. Je gaat met je team bepalen welk ontwerp je wilt gaan maken en wie wat doet binnen de creatie. Zo creëer je samen met je team een zandsculptuur waar heel Scheveningen van op zal kunnen kijken.
 • Hoelang duurt de workshop?
  De workshop duurt ongeveer 2 uur.
 • Wat gebeurt er in de winter?
  In de winter hebben we een toepasselijk alternatief namelijk ijssculpturen maken! Daarin ga je zelf aan de slag en maak je de mooiste creaties van een blok ijs.

Hoe ziet een dag workshop zandsculpturen eruit?

Jullie worden verwelkomd op het strand van Scheveningen. Op verzoek zou dit eventueel kunnen tijdens de lunch of borrel die je (mogelijk) vooraf hebt geboekt. Onder begeleiding van een zandkunstenaar krijgen jullie een rondleiding door de tijd, waarbij hij jullie alles verteld over de oorsprong van zand sculpturen.

Vervolgens gaat hij dieper in op de workshop en worden er twee teams gemaakt die het tegen elkaar op zullen nemen. De zandkunstenaar legt tot in de details uit hoe het zandsculpturen maken eruit ziet en welk materiaal jullie nodig hebben. Dan is het aan jullie de beurt om aan de slag te gaan. Er wordt een onderwerp gekozen en op basis daarvan is het aan jullie wat er gemaakt gaat worden.

Het zandsculpturen maken duurt zo’n anderhalf uur, waarna de jury tijd nodig heeft om de kunstwerken te beoordelen en bewonderen. Dan volgt er een jury oordeel en is bekend welk team het mooiste zandsculptuur heeft gemaakt.

Combineer de workshop zandsculptuur maken met andere activiteiten!

Workshop Zandsculpturen zijn prachtige creaties die minstens net zo mooi zijn als beelden en andere vormen van kunst. Niet voor niets dat er steeds meer zandkunstenaars de liefde voor het sculpturen maken hebben gevonden. Die liefde willen ze nu overbrengen op jou. Flitz-Events biedt daarom ook een unieke manier om mogelijk jouw nieuwe hobby te vinden!

Wil je de workshop liever combineren? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om verschillende activiteiten samen te bundelen, om een hele dag vol plezier voor je te organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mix tussen creativiteit en activiteit, waarbij je eerste de workshop volgt en daarna gaat powerkiten? Of combineer je de workshop zandsculptuur maken met een heerlijke lunch of diner naderhand? De bal ligt bij jou! Geef ons aan waar jou interesses liggen we stellen een voorbeeldplan op zodat je precies weet wat je mag verwachten.

Interesse om next level zandkastelen aan zee te maken? Leuk! We ontvangen je graag op het strand van Scheveningen voor een fantastische middag vol creativiteit en plezier!

Sculpturen maken in de winter?

In de winter kan het vrij koud worden, waardoor de gure wind op het strand als zeer onprettig kan worden ervaren. Workshop Zandsculpturen maken is dan niet het eerste waar je aan denkt. Gelukkig bieden we bij Flitz-Events een sfeervol en winters alternatief, namelijk ijssculpturen maken. Minstens net zo leuk en creatief.

Mocht je interesse hebben in een workshop ijssculpturen maken? Bezoek dan de pagina en lees alles over het winterse alternatief van workshop zandsculpturen maken!

Zandsculpturen maken in Scheveningen

Misschien is zandsculpturen maken wel jouw verborgen talent. Heerlijk creatief bezig zijn in de buitenlucht, het klinkt heerlijk. Hoe leuk is het dan dat je een professionele cursus krijgt door een ervaren zandkunstenaar, die precies weet wat hoe je de mooiste creaties kan opzetten.

Workshop zandsculpturen maken Scheveningen

Als jij ooit iemand zandsculpturen hebt zien maken en dacht bij jezelf “Dat wil ik ook leren”, dan is dit je kans. In Scheveningen kan je namelijk een workshop volgen om zelf zandsculpturen te maken. Deze cursus doe je in een groepje en je kan je opgeven met minimaal acht mensen tegelijk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! De groep wordt dan in kleinere teams opgedeeld om een wedstrijd effect te creëren. 

De zandsculpturen workshop is een unieke en originele activiteit die uitermate geschikt is als bedrijfsuitje. Dit komt doordat er veel wordt gevraagd van de samenwerking en onderlinge communicatie. Daarnaast leer je de onderliggende kwaliteiten van je collega’s kennen. Hoe leuk is dat!

Wat is zandsculpturen

Zandsculpturen zijn kunstwerken die gemaakt worden door het vormen van zand met behulp van verschillende gereedschappen. Deze kunstwerken worden vaak gemaakt op stranden, maar ze kunnen ook op andere locaties worden gemaakt, zoals in parken of op beurzen.

Zandsculpturen kunnen heel uiteenlopend zijn, van kleine, simpele vormen tot grote, meer complexe beelden. Sommige kunstenaars maken zandsculpturen van dieren, mensen, gebouwen of abstracte vormen. Anderen maken realistische afbeeldingen van bekende figuren of historische gebeurtenissen.

Het maken van een zandsculptuur is een tijdrovend proces dat veel geduld en precisie vereist. De kunstenaar begint met het kiezen van het juiste zand en het verwijderen van eventuele onzuiverheden. Vervolgens wordt het zand vochtig gemaakt en in de gewenste vorm gedrukt. Sommige kunstenaars gebruiken mallen of vormen om het zand te vormen, terwijl anderen het zand volledig met de hand vormen.

Eenmaal voltooid, zijn zandsculpturen vaak indrukwekkende kunstwerken die veel bewondering oogsten van het publiek. Helaas zijn ze wel tijdelijk, omdat ze uiteindelijk zullen verdwijnen wanneer ze worden blootgesteld aan de elementen. Toch blijven ze een populaire vorm van kunst die door veel mensen wordt gewaardeerd en bewonderd.

Wij zijn nu gesloten
Offerte aanvragen Contact
Bel ons! Contact Offerte aanvragen Stuur een WhatsApp bericht! Whatsapp