Corona maatregelen: al onze activiteiten vinden buiten plaats en worden volgens de richtlijnen vanuit het RIVM verzorgd. Meer informatie

Workshop Zandsculpturen

workshop-Zandsculpturen-Scheveningen-inktvis

Bent u op zoek naar een creatief uitje op het strand? Dan is de workshop zandsculpturen bouwen een gegarandeerd succes. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak aan de hand van een door u gekozen (of door ons) thema de mooiste creaties. Het is een afwisselende activiteit waarbij verschillende talenten binnen de groep onherroepelijk naar boven komen zoals communicatie, creativiteit (ontwerp) en planning. Daarom is dit uitje uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit.

Hoe ziet de workshop zandsculpturen eruit?

workshop-Zandsculpturen-schildpad

We starten met het klaarmaken van het zand, waardoor er in het begin vooral grove werkzaamheden worden verricht. Zoals water halen, het mengen en uiteindelijk het stampen van het zand tot een stevige emulsie. Vervolgens dient er een plan van aanpak te komen en een ontwerp te maken aan de hand van het thema. Ook hierin wordt al snel duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Ben je een denker, doener, dromer of beslisser? Is het ontwerp klaar? Dan is het tijd om het ontwerp uit te voeren en te starten met de creatie.

Goed overleg en een structurele plan van aanpak is nodig om tot een goed resultaat te kunnen komen. Na afloop van de activiteit is er een mogelijkheid om elkaars zand sculptuur te aanschouwen. Ter afsluiting zal de jury bekend maken welk team er heeft gewonnen. In overleg kan worden bepaald of u een jury aan wilt wijzen of dat wij zorgen voor een winnaar.

Tijdsduur zandsculpturen:

 • 2 uur

Strandtenten Zandsculpturen:

Prijzen workshop zandsculpturen:

Groep vanaf 8  personen    : € 17,50
Groep vanaf 20 personen   : € 15,-
Groep vanaf 50 personen   : € 12,50
Groep vanaf 100 personen : € 10,00

Prijzen zijn per persoon en inclusief BTW

Teamuitje Zandsculpturen
workshop-Zandsculpturen-Hoek-van-Holland
Vraag direct offerte aan

Voorbeeldprogramma Zandsculpturen:

De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd

 • 13.00 uur     Ontvangst met een overheerlijke lunch (optioneel)
 • 14.00 uur     Ontvangst gasten op locatie/strandtent
 • 14.15 uur     Welkom + uitleg programma, gelegenheid tot omkleden
 • 14.30 uur     Start workshop Zandsculpturen
 • 15.30 uur     Korte pauze
 • 15.45 uur     Aanvang deel 2 Zandsculpturen
 • 16.45 uur     Einde Zandsculpturen
 • 17.00 uur     De prijsuitreiking en afsluiting van het programma

Optioneel

 • 17.00 uur     Aansluitend borreluurtje
 • 18.00 uur     Aanvang BBQ/diner/buffet
 • 20.00 uur     Einde programma

Combinatie arrangement:
Uiteraard kunt u ook kiezen voor meerdere activiteiten of andere creatieve workshops. Hier kunnen wij een extra mooi prijs voor maken!
vliegeren / powerkiten + workshop Zandsculpturen:
Vanaf 10 personen: €25,-
Vanaf 25 personen: €22,50
Vanaf 50 personen: €20,-

Zandsculpturen maken in Scheveningen

Iedereen heeft een verborgen talent, en misschien heb jij die van jezelf nog niet eens ontdekt. Het kan dan weleens gebeuren dat je een kunstenaar te werk hebt zien gaan en je eigenlijk zelf ook wel zal willen kunnen wat hij doet. Het maken van zandsculpturen is hier een goed voorbeeld van. Het voordeel hieraan is, dat je zelf zandsculpturen kan leren maken in Scheveningen.

Workshop zandsculpturen maken Scheveningen

Als jij ooit iemand zandsculpturen hebt zien maken en dacht bij jezelf “Dat wil ik ook leren”, dan is hier je kans. In Scheveningen kan je namelijk een workshop volgen om zelf zandsculpturen te kunnen maken. Deze cursus doe je in een groepje en je kan je opgeven met minimaal acht mensen tegelijk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dachten ze bij Flitz Events, want er is geen limiet aan hoeveel mensen er tegelijk mee willen doen.

De workshop is een originele manier om bijvoorbeeld als bedrijfsuitje te kiezen. Door middel van zandsculpturen maken in Scheveningen, kom je er op een speelse wijze achter wat de verborgen krachten van je collega’s zijn en werk je ook nog eens aan je teamgevoel.

Hoe gaat de workshop in zijn werking?

De workshop zandsculpturen Scheveningen duurt ongeveer twee uur lang. In het begin ben je vooral bezig met de voorbereidende taken. Je kan geen sculpturen maken van het onverwerkte zand op het strand, omdat dit niet aan elkaar blijft zitten. Je gaat eerst samen met je team het zand klaarmaken om er de mooiste creaties mee te maken, door onder andere water toe te voegen, te kneden en het geheel te stampen naar een stevige substantie waarmee je kan gaan bouwen. Wanneer het zand klaar is, ga je meer gericht aan het werk.

Van tevoren krijg je bij de cursus een onderwerp waarin je zandsculptuur moet vallen. Dit onderwerp kan bepaald worden door de trainers, maar jij als cursist mag dit ook bepalen. Je gaat met je team bepalen welk ontwerp je wilt gaan maken en wie wat doet binnen de creatie. Als je bijvoorbeeld meer een dromer bent, dan bedenk je het idee. Ben je meer een doener, dan kan je het zand zijn vorm gaan geven. Zo creëer je samen met je team een zandsculptuur waar heel Scheveningen van op zal kunnen kijken.

De beste van de klas

Wanneer de tijd om is en je workshop zandsculpturen maken in Scheveningen voorbij is, krijg je de gelegenheid om elkaars werk te mogen bewonderen. Om de workshop helemaal af te maken komt er een professional kijken naar de ontwerpen en wordt er gekeken naar wie de Picasso onder de zandsculpturen is. Het mooiste ontwerp wordt bekroond als de beste van de cursus. Genoeg reden om de gezonde rivaliteit tussen je collega’s aan te wapperen en te laten zien dat jouw team sterker is.

De cursus kan gecombineerd worden met andere activiteiten, zoals vliegeren of powerkiten, en is af te sluiten met bijvoorbeeld een borrel of een barbecue. Zo kan je een hele dag vullen met mooie, avontuurlijke en leerzame activiteiten op en rondom het strand van Scheveningen.

Lees meer...