Flitz-events Review

Sportdag organiseren

Staat de jaarlijkse sportdag weer op de planning? Dan is het iedere jaar weer een zoektocht naar leuke en uitdagende activiteiten om de dag tot een groot succes te maken. Bij Flitz-Events begrijpen we dat als geen ander en staan we klaar om je te helpen bij het organiseren van een onvergetelijke sportdag. Met ons ruime assortiment aan spellen, activiteiten en teambuilding spellen zorgen we ervoor dat de sportdag perfect aansluit bij de wensen en doelen van jouw school of organisatie

Een sportdag organiseren: Wat komt er bij kijken?

Het organiseren van een sportdag kan een logistieke uitdaging zijn. Naast dat je de activiteiten moet uitkiezen en een geschikte locatie moet vinden, zijn er nog andere belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het vervoer naar de locatie, maar ook de eventuele lunch en snacks voor de deelnemers. Vergeet ook niet om vooraf rekening te houden met de weersomstandigheden en eventuele alternatieve plannen te maken voor binnenactiviteiten als dat nodig is.

Wat je vooraf moet weten: 

 • Hoeveel leerlingen zullen deelnemen aan de sportdag?
 • Wat is de gemiddelde leeftijd van de leerlingen en welke activiteiten sluiten het beste aan bij hun leeftijd en niveau?
 • Welke datum heeft jullie voorkeur voor het plannen van de sportdag
 • Op welke locatie willen jullie de sportdag organiseren?
 • Welke specifieke activiteiten en spellen willen jullie tijdens de sportdag aanbieden?
 • Hoe wordt het vervoer naar de locatie geregeld?
 • Wat zijn alternatieven als het slecht weer is?
Lees meer
personen

Sorteren op:

Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt een gemiddelde sportdag?
  De duur van een sportdag kan variëren afhankelijk van de planning en het programma dat je hebt opgesteld. Over het algemeen duren sportdagen voor scholen meestal een hele dag, terwijl bedrijfssportdagen vaak enkele uren beslaan. Het is belangrijk om een schema op te stellen dat voldoende tijd biedt voor alle geplande activiteiten, inclusief pauzes en eventuele ceremonies of prijsuitreikingen.
 • Is het nodig om ervaren instructeurs in te huren voor de sportdag?
  Het is aan te raden om ervaren instructeurs of begeleiders in te huren voor de sportdag, vooral als er sprake is van activiteiten die toezicht en begeleiding vereisen, zoals klimmen, boogschieten of watersporten. Ervaren instructeurs kunnen zorgen voor een veilige en gestructureerde omgeving, deelnemers aanmoedigen en helpen bij het oplossen van eventuele problemen die zich tijdens de dag kunnen voordoen.

Sportdag organiseren: bedrijf

Een sportdag voor het bedrijf organiseren is een uitstekende manier om teambuilding te bevorderen, de gezondheid en het welzijn van werknemers te stimuleren en de onderlinge band te versterken. Tijdens zo’n dag kunnen collega’s samenwerken, plezier hebben en elkaar op een andere manier leren kennen buiten de werkomgeving.

Bij Flitz-Events bieden we een breed scala aan sportieve activiteiten, spellen en uitdagingen die speciaal zijn ontworpen om de teamgeest te bevorderen en een positieve werksfeer te creëren. Om je van wat inspiratie te voorzien delen we graag onze top 5 activiteiten voor een sportdag voor het bedrijf:

Sportdag organiseren: basisschool

Staat de jaarlijkse sportdag voor de basisschool leerlingen op de planning? Ook dan ben je bij Flitz-Events op de juiste plaats! Met een ruim aanbod aan unieke teamspellen zorgen wij voor een fantastische beleving waarbij plezier, samenwerking en sportiviteit centraal staan. Van Oud Hollandse spellen zoals estafettes, spijkerpoepen en touwtrekken tot innovatieve uitdagingen zoals een opblaasbaar hindernisparcours, wij hebben alles in huis om de sportdag van jouw basisschool tot een groot succes te maken!

Een sportdag voor basisschool organiseren, waar begin je? 

Een sportdag voor basisschool organiseren kan een hele klus lijken, maar met een goed plan en de juiste aanpak wordt het een geweldig evenement voor de leerlingen. Hier zijn een paar stappen om mee te beginnen:

 1. Bepaal de datum en locatie: Kies een geschikte datum voor de sportdag en reserveer een locatie met voldoende ruimte voor alle activiteiten.
 2. Stel een team samen: Werk samen met andere leraren, ouders of vrijwilligers om de sportdag te organiseren. Verdeel taken en verantwoordelijkheden om alles soepel te laten verlopen.
 3. Kies de activiteiten: Selecteer een mix van leuke en uitdagende spellen die geschikt zijn voor de leeftijd van de leerlingen. Denk aan estafettes, balwerpen, touwtrekken, enzovoort.
 4. Bereid materialen voor: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en apparatuur hebt voor de gekozen activiteiten. Denk aan ballen, touwen, kegels, enzovoort.
 5. Maak een draaiboek: Stel een gedetailleerd draaiboek op waarin de planning, activiteiten, locaties en andere belangrijke informatie worden vastgelegd.

Sportdag organiseren: bovenbouw

De gemiddelde leeftijd van bovenbouw leerlingen is net even wat ouder, en dus moeten de spellen ook worden aangepast aan hun leeftijd en niveau. Bij Flitz-Events begrijpen we dat en daarom bieden we uitdagende en avontuurlijke activiteiten aan die perfect aansluiten bij de interesses en energie van bovenbouw leerlingen.

Sportdag organiseren:  middelbare school

De sportdag op de middelbare school is vaak ook het begin van het schooljaar, waar je nieuwe leerlingen leert kennen en samen vriendschappen opbouwt tijdens leuke activiteiten en uitdagende spellen. De leeftijd van deze scholieren is meestal 12 jaar en ouder, waardoor er net even wat meer mogelijkheden zijn dan bij jongere leerlingen. Bij Flitz-Events streven we ernaar om een gevarieerd programma aan te bieden dat aansluit bij de interesses en energie van middelbare scholieren. Denk aan sportieve uitdagingen zoals een voetbaltoernooi, een zeskamp of een avontuurlijke stormbaan.

Meer weten over het organiseren van een sportdag? 

Het organiseren van een sportdag vergt tijd en aandacht om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke ervaring wordt voor jouw werknemers of leerlingen. Afhankelijk van jouw wensen helpen we je graag bij het samenstellen van een gepersonaliseerd programma dat perfect aansluit bij de doelgroep en de doelstellingen van de sportdag.

Of het nu gaat om een dag vol sportieve uitdagingen, teambuilding activiteiten of een combinatie van beide, bij Flitz-Events hebben we de expertise en ervaring om jouw sportdag tot een succes te maken. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen een geweldige sportdag te organiseren!