Corona maatregelen: al onze activiteiten vinden buiten plaats en worden volgens de richtlijnen vanuit het RIVM verzorgd. Meer informatie

Sportdag activiteiten

Flitz-events biedt u de perfecte uitkomst voor sportdag! Wij kunnen uw sportdag helemaal op maat organiseren, waarbij wij uw werk uit handen nemen. Liever het hef in eigen handen? Dat is ook mogelijkheid!

Uw school kan dan de gehele dag gebruikmaken van de locatie, warme douches en gescheiden kleedkamers, de toiletten. In een persoonlijk gesprek kunnen wij de mogelijkheden nader toelichten of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Onze top 3 Sportdag activiteiten:

1. Sportdag onderdeel Powerkiten / vliegeren

sportdag en robinson crusoe

Onze specialiteit powerkiten is helemaal hip & gezond, daarbij is het ook nog eens erg leerzaam! De leerlingen reageren ieder jaar weer met veel enthousiasme op de introductie in deze pure, unieke sport.

Tijdsduur + prijzen :

  • 1 uur – € 7.50 per leerling
  • 1,5 uur – € 10,- per leerling
  • 2 uur – € 12.50 per leerling

2. Sportdag onderdeel Robinson Crusoe

sportdag met robinson crusoe

Robinson Crusoe is al jarenlang een ongekend populair programma voor een sportdag. Met teambuilding Scheveningen hebben jij en je team de mogelijkheid om dit zelf te ervaren. De groep wordt in meerdere teams verdeeld; deze teams moeten allerlei uitdagingen en proeven doorstaan. In dit spel draait het niet alleen om teambuilding, maar ook om kracht, geluk, durf, lerend vermogen en elkaar leren kennen.

Tijdsduur + prijzen :

1.5 uur – € 10,- per leerling

3. Sportdag onderdeel Zeskamp

sportdag en zeskamp

Een voorbeeld van een sportdag op Scheveningen is het spelen van een zeskamp op het strand. Deze beachgames bestaan uit zes leuke spellen waar samenwerking nodig is. Wanneer je op zoek bent naar een op maat gemaakt en vooral competitief sportdag is dit zeker een aanrader. Het voordeel van het zeskamp is dat je zelf kunt bepalen welke spellen er worden gespeeld: je hebt de keuze uit zo’n 15 leuke spellen. Bij een zeskamp spelen meerdere teams tegen elkaar en draait het om communicatie, samenwerking en strategie. 

Tijdsduur + prijzen :

1.5 uur – € 10,- per leerling

Sportdagen op het strand

sportdag en het strand

Naast onze top 3 sportdagen bieden nog meer uitdagende activiteiten aan zoals;

Flitz-events biedt dit jaar een geheel nieuw sportdag programma aan voor basisscholen, het voortgezet onderwijs, middelbare scholen, hoge scholen, studenten en bedrijven! Velen van jullie hebben al kennisgemaakt met onze activiteiten. Voor jullie en natuurlijk de nieuwe scholen introduceren wij graag ons sportoriëntatie programma & de mogelijkheden voor sportdagen.

Leuke Sportdag Tips:

Accommodatie sportdag

De strandlocatie beschikt over een ruim terras met overkappingen, gescheiden kleedkamers, warme binnen douches en toiletten.

Sportdag lunch & BBQ arrangementen

Natuurlijk mogen de leerlingen hun eigen lunch nuttigen op onze locatie, daarnaast is ook mogelijk dat wij een lekkere lunch of BBQ voor de leerlingen & leerkrachten verzorgen.

Kids Lunch:
2 Belegde zachte broodjes, 1 krentenbol, 1 appel & limonade € 5.00 p.p.

Kids BBQ Saté:
2 x kipsaté (100gr), satésaus, stokbrood & aardappelsalade € 7.50 p.p.

Kids BBQ Saté & Frites:
2 x kipsaté (100gr), satésaus, stokbrood & krokante frietjes € 9.50 p.p.

Kids BBQ:
Kipsaté, hamburger, brood met kruidenboter, salade & sauzen € 12.50 p.p.

Zo maak je de school klaar voor een sportdag school

Als de zomer aanbreekt, betekent dit dat er een lange traditie in het verschiet ligt: de sportdag school! Wij staan klaar om je te helpen bij het plannen van een geweldige dag van plezier voor de hele school. Ben je voor de sportdag school op zoek naar verbeteringen ten opzichte van vorig jaar? Benieuwd welke sporten de grootste aantrekkingskracht hebben en hoe je je moet voorbereiden? WE geven je graag ideeën voor een sportdag school! Wat je verwachtingen voor de sportdag school van dit jaar ook zijn, we hebben veel advies voor activiteiten op de lagere en middelbare school.

Potentiële problemen bij een sportdag school

Het lijkt er soms op dat, zodra je leerlingen uit hun normale routine haalt, er van alles kan gebeuren! Daarom is het belangrijk om met alle dingen rekening te houden – of zo veel als je kunt! Laten we eens kijken naar de stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat de sportdag school een succes wordt.

Als het weer het toelaat….

Mooi weer is verre van gegarandeerd in Nederland, dus het plannen van evenementen kan een soort gokje wagen zijn. Ons eerste advies voor een sportdag school is om altijd een indoor-plan te hebben.

Op deze manier kan de dag doorgaan of het nu te nat is onder de voeten of zelfs als het gewoon te warm is buiten. Misschien wil je twee hele reeksen activiteiten bedenken. Je kunt je ook gewoon concentreren op sporten die je gemakkelijk kunt aanpassen aan een andere omgeving.
Hoe dan ook, het is belangrijk om rekening te houden met het weer wanneer je de dag voor het eerst plant. Met zoveel elementen om rekening mee te houden, zou het onpraktisch zijn om de datum op het laatste moment te veranderen.

VEILIGHEID EN PREVENTIE SPORTDAG SCHOOL

Elke school heeft zorgvuldige ‘in geval van nood’ procedures. Het is van vitaal belang om deze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen aan te passen aan je ideeën voor een sportdag school. Dit kan inhouden dat je veilige oefeningen opneemt in de regels van je geplande activiteiten.

Naast het feit dat je eerste hulp kist geschikt zijn voor de behandeling van kleine sportblessures, is het ook zeer belangrijk om je te richten op preventie.

Dit is een reden te meer om één enkele dag vast te stellen en van tevoren te plannen. Het is van vitaal belang dat iedereen op tijd weet aan welke sporten hij of zij zal deelnemen om zich voor te bereiden; het kan nodig zijn dat leerlingen extra uitrusting of medicatie meebrengen en dat ze tijd nodig hebben om de ouders te raadplegen. Als leerlingen een spel voortijdig beëindigen, kunnen ze zich vervelen en moeilijker te vermaken zijn. Dit kan dus een veiligheidsrisico worden. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de minimale en maximale tijd die elke activiteit in beslag kan nemen, goed plant.

Een goede manier om een groot aantal leerlingen geëngageerd te houden is om de speelruimte in secties te verdelen. Dit betekent dat je meerdere activiteiten kunt volgen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid of de kwaliteit van het spel.

IDEEËN VOOR EEN SPORTDAG OP DE BASISSCHOOL VOOR HET BASISONDERWIJS

De klassiekers van de sportdag zijn onder meer de driebenige race, zaklopen en de grote oude sleurfinale, maar dat is nog niet alles! Er zijn veel activiteiten die geschikt zijn voor leerlingen van de basisschoolleeftijd. Bijvoorbeeld:

  • Obstakelparcoursen
  • Trechter races
  • Een hoelahoep uitdaging
  • Een mini-tennistoernooi
  • Junior atletiek inclusief hindernissen en speerwerpen

Nog Meer Leuke Sportdag Tips:

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy | Close
Settings

GDPR Consent Settings

Edit your consent settings below.

Test

View details
Forget my settings Deleted!