Corona maatregelen: al onze activiteiten vinden buiten plaats en worden volgens de richtlijnen vanuit het RIVM verzorgd. Meer informatie

Vliegeren strand

Wilt u graag vliegeren of powerkiten? Vliegeren op het strand is de ultieme uitdaging! Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen, Kijkduin of Hoek van Holland met Nasawing vliegers en matrassen in alle soorten en maten.

Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. Dus voor iedereen zijn wil! Vliegeren wordt ook wel powerkiten genoemd. Flitz-events vliegerd met bestuurbare vliegers ( 2 lijns vliegers). We maken gebruik van hoogwaardige kwalitiet en de nieuwste materialen van vliegers.

Voordat u aankomt met uw groep zorgen wij dat de vliegers al klaar liggen voor gebruik. We starten met wat kleine vliegers voor de veiligheid. Zodat eerst iedereen de vlieger goed leert besturen. Wanneer het beter gaat zullen we grotere vliegers de lucht in gooien om te starten met het echte werk!
Door de verschillende maten van vliegers kunnen we al starten vanaf windkracht 2 t/m windkracht 7.

U hoeft niet voortdurend de vlieger de lucht in te gooien, wanneer u de vlieger gecrasht hebt, zal de vliegers bijna automatisch weer de lucht in gaan!

Prijzen vliegeren:

Groep vanaf 2 personen : € 20,-
Groep vanaf 25 personen : € 17,50
Groep vanaf 50 personen : € 15,-
Groep vanaf 70 personen : € 15,-
Groep vanaf 100 personen: € 12,50

Prijzen zijn per persoon en inclusief BTW

We geven de workshop op verschillende locatie:

– Vliegeren Noordwijk
– Vliegeren Katwijk
– Vliegeren Wassenaar
– Vliegeren Scheveningen
– Vliegeren Kijkduin
– Vliegeren Hoek van Holland

Vliegeren

Vliegeren is overgewaaid uit China, maar is vanaf de middeleeuwen ook in Nederland een veel beoefende activiteit. De meest bekende vorm van vliegeren is de ruitvormige vlieger met staart, die mensen oplaten, maar het is ook een sport. De vliegersport kan je op verschillende manieren beoefenen, waarbij er verschillende vliegers gebruikt kunnen worden. Je hebt mensen die vliegers besturen met één lijn, die de vlieger niet besturen en waarbij je vooral van de vlieger moet genieten. En je hebt vliegeraars die vliegers met meer lijnen besturen en stunts uithalen met hun vlieger. Ook is het mogelijk om sporten te beoefenen met vliegers, zoals kitesurfen. Hierbij staat een sporter op een kleine surfplank en wordt hij vooruit getrokken door de vlieger, ofwel kite. Ook powerkiten is mogelijk met een grote vlieger. Daarmee kan een buggy, mountainboard of persoon vooruitgetrokken worden.

Het oplaten van de vlieger

Als je de vlieger wil laten opstijgen dan moet je naar een plek waar geen obstakels in de buurt zijn, zoals gebouwen, die turbulentie in luchtstromen veroorzaken. Het strand of een open veld zijn goede opties. Als de wind stevig waait dan kan je de vlieger oplaten. Zorg er daarbij voor dat de vlieger altijd naar de wind gericht is. Houd de vlieger zo hoog mogelijk vast, terwijl je met de rug naar de wind toe staat. Als je voelt dat de wind tegen de vlieger blaast dan moet je de vlieger rustig loslaten. Als er genoeg wind is dan gaat de vlieger omhoog. In dat geval kan je het touw rustig laten vieren. Als de vlieger daardoor gaat dalen dan trek je het touw weer strakker aan, zodat de vlieger weer omhoog gaat. Het strakker trekken van het touw en het laten vieren herhaal je een paar keer tot de vlieger stijgt naar hoge en meer gelijkmatige winden.

Soorten vliegers

Je hebt verschillende soorten vliegers, waaronder de 1 lijner, die niet bestuurbaar is en aan 1 lijn vast zit.  Ze dienen vooral om naar te kijken, terwijl jij de vlieger vast hebt. Daarnaast heb je de delta, een stokvlieger die aan twee vliegerlijnen vastzit. Je kan door aan een lijn te trekken zorgen dat de vlieger naar rechts of links stuurt, naar boven of beneden stuurt, salto’s maakt of  rondjes draait. Verder heb je stokvliegers, die je kan sturen met 1, 2 of 4 lijnen. Ze worden veel gebruikt voor trick vliegeren, omdat je de veel mooie figureren kunt vliegeren met deze stokvlieger. Ook heb je een matrasvlieger, zonder stokken en met 2, 3 of 4 lijnen. De matrasvlieger met 2 lijnen is vooral bedoeld voor de fun. De vierlijns matrasvliegers hebben veel remlijnen, waardoor je veel controle hebt. Ideaal voor buggieën en mountainboarden. Ten slotte heb je ook nog een hybride vlieger, die lijkt op een matrasvlieger. Het verschil is dat deze vlieger geen luchtkamers heeft en buigzame stokken heeft die de vlieger in vorm houden.

 Evenementen/ bedrijfsuitjes:

Individueel vliegeren / powerkiten:

Data: Elke zaterdag of op aanvraag.

Prijs per persoon: 20,-
Tijdsduur 2 uur

Locatie:
Scheveningen of  Kijkduin

Voorwaarden individuele cursisten:

  • Prijs vanaf 2 personen
  • Cursisten zijn verplicht 2 dagen van te voren contact op te nemen ivm met weersomstandigheden.
  • Bij slecht weer of geen wind, kan de cursist een nieuwe afspraak maken of kosteloos annuleren.

Wilt u graag vliegeren of powerkiten? Vliegeren op het strand is de ultieme uitdaging!

Meest populaire bedrijfsuitje of uitje is de activiteit vliegeren op het strand van Scheveningen. Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen, Kijkduin of Hoek van Holland met Nasawing vliegers en matrassen in alle soorten en maten.

Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren.

Dus voor iedereen zijn wil!

Vliegeren wordt ook wel powerkiten genoemd. Flitz-events vliegerd met bestuurbare vliegers ( 2 lijns vliegers). We maken gebruik van hoogwaardige kwalitiet en de nieuwste materialen van vliegers.

Voordat u aankomt met uw groep zorgen wij dat de vliegers al klaar liggen voor gebruik.

We starten met wat kleine vliegers voor de veiligheid. Zodat eerst iedereen de vlieger goed leert besturen. Wanneer het beter gaat zullen we grotere vliegers de lucht in gooien om te starten met het echte werk!

Door de verschillende maten van vliegers kunnen we al starten vanaf windkracht 2 t/m windkracht 7!

U hoeft niet voortdurend de vlieger de lucht in te gooien, wanneer u de vlieger gecrasht hebt, zal de vliegers bijna automatisch weer de lucht in gaan!