Status icon Direct bereikbaar
070 - 2501429 Bel ons! E-mail ons
 • 25 jaar ervaring
 • De scherpste prijzen
 • 6000+ uitjes per jaar
 • Gratis backup regenprogramma
Flitz-events Review
Vliegeren strand
Powerkiten Scheveningen3
Powerkiten Kijkduin
 • Professionele begeleiding
 • Uitwaaien op het strand
 • Fun, ontspanning en uitdaging

Wil je graag vliegeren op het strand? Vliegeren op het strand is de ultieme uitdaging! Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen, Kijkduin of Hoek van Holland met Nasawing vliegers en matrassen in alle soorten en maten.
Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. Dus voor iedereen zijn wil! Vliegeren wordt ook wel powerkiten genoemd. Flitz-events vliegers met bestuurbare vliegers ( 2 lijns vliegers). We maken gebruik van hoogwaardige kwaliteit en de nieuwste materialen van vliegers.
Voordat je aankomt met je groep zorgen wij dat de vliegers al klaar liggen voor gebruik. We starten met wat kleine vliegers voor de veiligheid. Zodat eerst iedereen de vlieger goed leert besturen. Wanneer het beter gaat zullen we grotere vliegers de lucht in gooien om te starten met het echte werk! En dat wordt het leuk!
Door de verschillende maten van vliegers kunnen we al starten vanaf windkracht 2 t/m windkracht 7.
Je hoeft niet voortdurend de vlieger de lucht in te gooien, wanneer je de vlieger gecrasht hebt, zal de vliegers bijna automatisch weer de lucht in gaan! Dat maakt vliegeren ontzettend leuk!

Inbegrepen:

 • Professionele begeleiding
 • Uitwaaien op het strand
 • Fun, ontspanning en uitdaging
 • Vliegers in alle soorten en maten

Prijzen

Groep vanaf 2 personen:20,-
Groep vanaf 25 personen:17,50
Groep vanaf 50 personen:15,-
Groep vanaf 100 personen12,50
Prijzen zijn per persoon en inclusief BTW

Aanbiedingen

Vliegeren + BBQ + 3 drankjes50,- p.p.
Vliegeren + Zandsculpturen50,- p.p.

Stel je eigen arrangement samen!

Al vanaf € 12.50 p.p.
Flitz-events organiseert samen met u een gehele dag volledig naar wens. Combineer het uitdagende vliegeren met een lunch, BBQ of diner. Wilt u alleen aansluitend een drankje, of enkel een activiteit? Ook dit is natuurlijk mogelijk.
Iedere locatie heeft natuurlijk een eigen sfeer en uitstraling. Door ons brede netwerk van Beach clubs en horeca locaties vinden we de juiste locatie die bij jullie wensen past. Wanneer u specifieke wensen heeft voor de horeca afname kunnen wij u in contact brengen met de juiste persoon van de des betreffende locatie zodat uw dag helemaal vlekkeloos verloopt. Uiteraard kunnen we daarin rekening houden met uw dieet wensen en allergieën.

Voorbeeldprogramma

(De tijden kunnen naar wens worden aangepast)

13:30
Ontvangst met optioneel een hapje en/of drankje
14:00
Programma uitleg
14:05
Uitgebreide instructie door onze instructeurs
14:30
Besturing vlieger of begeleiding van de instructeur
15:00
Vlieger trucjes leren
15:30
Eerste sprong met vliegeren
16:00
BBQ of een drankje na afloop

Onze werkwijze

Annoeska Aikman
17 november 2021
Icon check green
ratingratingratingratingrating
Gaaaf!! Zat vol met adrenaline toen we over de golfen sjeesde!
Peter van Waalen
17 november 2021
Icon check green
ratingratingratingratingrating
Echt ontzettend leuk, nooit verwacht dat ik dit zou doen!
Bas Koemelker
17 november 2021
Icon check green
ratingratingratingratingrating
Het duurde mij even om het eenmaal onder de knie te krijgen maar oefening baart kunst! Het was ondanks de struggle super vermakend en je krijgt er een zelfverzekerdheid boost van!
"Kites in alle soorten en maten, voor iedereen een uitdaging om de wind te trotseren. Meeslepend, krachtig en toch toegankelijk."

Een greep uit onze klantenkring

client-9
Logo KPN
Klant Jumbo
Klant AH
Klant Tmobile
client-4
client-5
client-2
client-3

"*" geeft vereiste velden aan

Contact gegevens
Naam*
Opties/aanvullingen
Voer een nummer in van 1 tot 9999.
DD dash MM dash JJJJ

Meest geboekte events

Be Robinson Crusoe
Be Robinson Crusoe
2 - 2,5 uur
10 - 1500

Robinson Crusoe event is de unieke uitdaging, waarbij overleven & competitie centraal staan. Ga jij op expeditie Robinson in Scheveningen?

 • Gratis prijsbeker
 • Gratis slecht weer alternatief
 • Teambuilding
 • Tropische aankleding
v.a. €15,- p.p.
Bubble voetbal
Bubble voetbal
1,5 uur
2 - 200

Ren, rol en stuiter over het strand! Een hilarische en sportieve manier van voetballen met een twist. ⚽ Scoor jij een doelpunt? ⚽

 • Professionele begeleiding
 • Gratis slecht weer scenario
 • Competitief & hilarisch
 • Arrangementen op maar
v.a. €15,- p.p.
Rondvaart
Rondvaart
1,5 - 2 uur
1 - 100

Een rondvaart Den Haag door de grachten is een prachtige manier om de bezienswaardigheden van Den Haag vanaf het water.

 • Toilet aan boord
 • Hapjes & Drankjes
 • Bluetooth Speakers
 • Koelkast
v.a. €250,- per boot
City Hunt
City Hunt
2 uur
10 - 750

Ben jij de crimineel? Wie ben jij in dit GPS kat- muis spel? De crimineel of de premiejager? Speel nu City Hunt in Scheveningen, Den Haag!

 • 25 jaar ervaring
 • De scherpste prijzen
 • 6000+ uitjes per jaar
 • Gratis backup regenprogramma
v.a. €20,- p.p.

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen (3)

 • Zijn het grote of kleine vliegers?
  Er zijn zowel kleine als grote vliegers beschikbaar. De kleine vliegers zijn ervoor als je rustig wil ontspannen, de grote vliegers zijn voor de echte uitdagers die de kracht van de wind willen voelen.
 • Zijn de vliegers voor kinderen of volwassenen?
  Wij hebben veel verschillende maten vliegers, daardoor is de workshop toegankelijk voor elke leeftijd.
 • Wat als er geen wind staat?
  Door de verschillende maten van vliegers kunnen we al starten vanaf windkracht 2 t/m windkracht 7. Dus het maakt niet veel uit.

We geven de workshop op verschillende locatie:

– Vliegeren Noordwijk

– Vliegeren Katwijk

– Vliegeren Wassenaar

Vliegeren Scheveningen

Vliegeren Kijkduin

Vliegeren Hoek van Holland

Vliegeren

Vliegeren is overgewaaid uit China, maar is vanaf de middeleeuwen ook in Nederland een veel beoefende activiteit. De meest bekende vorm van vliegeren is de ruitvormige vlieger met staart, die mensen oplaten, maar het is ook een sport. De vliegersport kan je op verschillende manieren beoefenen, waarbij er verschillende vliegers gebruikt kunnen worden.

Je hebt mensen die vliegers besturen met één lijn, die de vlieger niet besturen en waarbij je vooral van de vlieger moet genieten. En je hebt vliegeraars die vliegers met meer lijnen besturen en stunts uithalen met hun vlieger. Ook is het mogelijk om sporten te beoefenen met vliegers, zoals kitesurfen. Hierbij staat een sporter op een kleine surfplank en wordt hij vooruit getrokken door de vlieger, ofwel kite. Ook powerkiten is mogelijk met een grote vlieger. Daarmee kan een buggy, mountainboard of persoon vooruit getrokken worden.

Powerkiten is niet voor niets razend populair. Vanwege de kracht van de wind voelt een uurtje vliegeren als een heuse workout. Een unieke beleving op het strand van Scheveningen. Hier verwelkomen we je en leggen we alles uit op het gebied van vliegeren xxl.

Vliegeren op het strand

Vliegeren op het strand is een leuke en ontspannende activiteit voor jong en oud. Het is een manier om de frisse zeelucht op te snuiven en te genieten van de prachtige omgeving.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat vliegeren op het strand. Zo is het belangrijk om een goede vlieger te kiezen die geschikt is voor de windcondities op het strand. Vliegers met een groot vleugeloppervlak zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor een zwakke wind, terwijl kleinere vliegers beter presteren bij sterke wind.

Het is ook aan te raden om een ruimte op het strand te kiezen die vrij is van obstakels, zoals bomen of lampenpalen. Zo kun je gemakkelijker de vlieger in de lucht houden en voorkom je dat de vlieger tegen obstakels stoot.

Vergeet ook niet om voldoende ruimte te houden tussen jezelf en andere mensen op het strand. Zo voorkom je dat iemand per ongeluk geraakt wordt door de vlieger.

Tot slot is het belangrijk om te genieten van het vliegeren en de tijd te nemen om het te leren. Probeer verschillende technieken uit en blijf oefenen, want hoe beter je wordt in het vliegeren, hoe meer plezier je er aan zult beleven. Dus pak die vlieger en ga genieten van een mooie dag op het strand!

Vliegeren strand, vliegeren voor beginners en voor iedere leeftijd

Vliegeren op het strand, ook wel powerkiten genoemd, is een van onze populairste activiteiten op het strand. En dat is niet zonder reden! Aan de hand van grote vliegers leer je binnen no-time om mooie vormen te maken in de lucht. Wanneer je het wat sportiever wilt aanpakken is het ook altijd mogelijk om voor een grotere vlieger te gaan. Je zult dan merken dat de wind behoorlijk veel kracht achter de vlieger kan zetten. Hierdoor ben je in staat om jezelf over het zand heen te laten slepen, maar ook sprongen te maken van soms wel 2 meter hoog!

Niet voor niets is vliegeren geschikt voor iedere leeftijd. Voor jong of oud, iedereen ervaart een unieke dag op het strand van Scheveningen. Heerlijk uitwaaien! Om deze reden wordt vliegeren op het strand vaak gekozen als activiteit voor een familiedag- partijtje, vriendenuitje of uitjes waarbij de leeftijden breed uiteen lopen. Omdat onze begeleiders met verschillende vliegers werken is er voor ieder wat wils. Voor hen die het rustig willen aanpakken kunnen kiezen voor de kleinere vlieger. De gene die de ruige kracht van de wind willen ervaren kunnen voor de grote vlieger kiezen.

Onze begeleiders geven aan wanneer je een stapje groter kunt gaan, je moet namelijk eerst controle leren krijgen over de vlieger. Ook moet je de techniek aanleren en weten wat je wel en niet moet doen. Ook moet je kunnen handelen wanneer er mogelijk iets fout kan gaan. Heb je dat allemaal onder de knie? Dan is het aan jou om met de grote vlieger te vliegeren op het strand!

Het oplaten van de vlieger

Als je de vlieger wil laten opstijgen dan moet je naar een plek waar geen obstakels in de buurt zijn, zoals gebouwen, die turbulentie in luchtstromen veroorzaken. Het strand of een open veld zijn goede opties. Als de wind stevig waait dan kan je de vlieger oplaten. Zorg er daarbij voor dat de vlieger altijd naar de wind gericht is. Houd de vlieger zo hoog mogelijk vast, terwijl je met de rug naar de wind toe staat.

Als je voelt dat de wind tegen de vlieger blaast dan moet je de vlieger rustig loslaten. Als er genoeg wind is dan gaat de vlieger omhoog. In dat geval kan je het touw rustig laten vieren. Als de vlieger daardoor gaat dalen dan trek je het touw weer strakker aan, zodat de vlieger weer omhoog gaat. Het strakker trekken van het touw en het laten vieren herhaal je een paar keer tot de vlieger stijgt naar hoge en meer gelijkmatige winden.

Maak kennis met de soorten vliegers

Je hebt verschillende soorten vliegers, waaronder de 1 lijner, die niet bestuurbaar is en aan 1 lijn vast zit.  Ze dienen vooral om naar te kijken, terwijl jij de vlieger vast hebt. Daarnaast heb je de delta, een stokvlieger die aan twee vliegerlijnen vastzit. Je kan door aan een lijn te trekken zorgen dat de vlieger naar rechts of links stuurt, naar boven of beneden stuurt, salto’s maakt of  rondjes draait.

Verder heb je stokvliegers, die je kan sturen met 1, 2 of 4 lijnen. Ze worden veel gebruikt voor trick vliegeren, omdat je de veel mooie figureren kunt vliegeren met deze stokvlieger. Ook heb je een matrasvlieger, zonder stokken en met 2, 3 of 4 lijnen. De matrasvlieger met 2 lijnen is vooral bedoeld voor de fun.

De vierlijns matrasvliegers hebben veel remlijnen, waardoor je veel controle hebt. Ideaal voor buggieën en mountainboarden. Ten slotte heb je ook nog een hybride vlieger, die lijkt op een matrasvlieger. Het verschil is dat deze vlieger geen luchtkamers heeft en buigzame stokken heeft die de vlieger in vorm houden.

Op welke locaties mag ik vliegeren?

Vliegeren is vrijwel overal op het strand toegestaan. Wel is het ontzettend belangrijk dat je dit doet op een plek waar je niemand tot last bent. Zo voorkom je vervelende blessures en andere gevaren op drukke plekken. Je bent van harte welkom om te komen powerkiten in Scheveningen. Lukt dit echter niet, dan is het vaak mogelijk om naar een andere locatie over te gaan. Hoek van Holland, Noordwijk, Ijmuiden, er zijn talloze mooie stranden waar je gerust de vlieger op kunt trekken.

Als we je een tip mogen geven, raden we toch aan om te kiezen voor het mooie Scheveningen. Dit komt doordat je een prachtig uitzicht hebt over de welbekende pier, dé trekpleister van Den Haag en Scheveningen.

Zien we jou binnenkort op het strand van Scheveningen voor een unieke dag vliegeren strand? Leuk! Vraag geheel vrijblijvend om de offerte en kom erachter wat het kost om een fantastische dag te beleven!

Hoe ziet het vliegeren strand er uit?

Vliegeren strand is ontzettend leuk! Dit komt doordat je zelf kunt kiezen of je het rustig aanpakt of liever wat meer uitdaging zoekt. Het is dan ook de reden dat het veel wordt gekozen voor grote groepen met uiteenlopende leeftijden! Of je nu jong of oud bent, iedereen kan vliegeren strand.

Iedereen begint met een kleine, compacte vlieger. Zo leer je de skills en weet je precies hoe je de vlieger in de lucht houdt. Onze begeleiders leggen je vervolgens alles uit, zodat je daarna zelf aan de slag kan om mooie vormen te maken in de lucht.

Wanneer zij zien dat je het vliegeren volledig onder controle hebt, geven ze je een grotere vlieger. Dan zul je merken dat er behoorlijk veel kracht op de vlieger zit. Dit komt doordat deze meer wind vangt. Hierdoor is het mogelijk om jezelf over het strand van Scheveningen te laten trekken en sprongen te maken van soms wel 2 meter hoog! Daarnaast kun je een wedstrijd tegen je vrienden doen om te kijken wie het hoogst of het verst kan springen.

Maak kennis met de wind!

De krachten van de wind heb je vaak niet door. Logisch, dankzij allerlei gebouwen en andere panden wordt de wind doorbroken en zal de kracht afnemen. Wanneer je de vlieger uithangt zul je echter merken dat de vlieger heel veel wordt beïnvloed door de kracht van de wind. Wanneer er een sterke windkracht heerst zul je merken dat het een stuk moeilijker wordt om de vlieger in een bepaalde richting te krijgen. Je wordt dan meegesleurd over het zand van Scheveningen.

Het leuke is dat je van het meesleuren echt een wedstrijd kan maken, waardoor het net lijkt alsof je met elkaar aan het racen bent. Ook is het mogelijk om grote sprongen te maken. Soms zul je merken dat de wind zo krachtig is, dat je sprongen maakt van wel 2 meter hoog. Dat is ontzettend leuk! Je zult merken dat je de wind steeds beter leren kennen, waardoor je de krachten beheerst en er echt gebruikt van kunt maken.

Combineer vliegeren met een hapje of drankje

Regelmatig wordt vliegeren strand gecombineerd met een hapje of een drankje. Na een uur vol uitdaging en plezier is het namelijk ontzettend leuk om even na te praten over de fantastische ervaring. Dat snappen wij als geen ander!

Bij Flitz-Events hebben we veel contacten met onze collega-restaurants in Scheveningen. Daarom is het mogelijk om veel opties te kunnen bieden voor een arrangement. Wil je pizza, sushi of een andere culinaire maaltijd eten? Dan ben je van harte welkom! Ook BBQ’en kan in de gezellige zomermaanden tot uren duren!

De borrelboot is een mix tussen het hapje en het drankje, en een activiteit. Jullie komen samen op een gezellige boot, met sfeervolle muziek. Onder het genot van een bitterbal en een biertje of wijntje kunnen jullie vervolgens nakletsen over de enerverende dag.

Combineer vliegeren op het strand met een andere activiteit!

Ook is het bij ons altijd mogelijk om activiteiten te combineren. Dit is ideaal wanneer je een volledige dag voor groepen wilt organiseren. Een combinatie van activiteiten wordt meestal gekozen voor bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeesten, familiedag-uitjes en tal van andere uitjes met grote groepen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van vliegeren en expeditie Robinson? Dit is een sportieve activiteit waarbij jullie het in twee teams tegen elkaar opnemen in verschillende te gekke proeven. Zo gaan jullie kokosnoot stoten, vlotten bouwen, touwtrekken en heel veel andere spellen uitvoeren. Het team dat alle proeven het beste uitvoert, wint de activiteit. Wie kroont zich tot de winnaar van Expeditie Robinson?

Wij zijn nu gesloten
Offerte aanvragen Contact
Bel ons! Contact Offerte aanvragen Stuur een WhatsApp bericht! Whatsapp