Powerkiten / Vliegeren

‘Powerkiten de ultieme uitdaging!’

Lekker een dagje uitwaaien op het strand langs het water? Vliegeren / Powerkiten is de ultieme uitdaging voor iedereen die houdt van strand en wind. Er wordt gebruik gemaakt van Nasawings en matrassen in alle soorten en maten. We leren je de speciale vliegers op een veilige manier te besturen en natuurlijk leren we je een heleboel leuke trucjes! De vliegers hebben we in alle soorten en maten. Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. Iedereen kan zelf bepalen met wat voor vlieger hij of zij wilt vliegeren. In deze 2 uur leren wij iedereen vliegeren of powerkiten op het strand van Scheveningen, Kijkduin of Hoek van Holland!

Wanneer je eenmaal de powerkite onder controle hebt kunnen we zelfs al proberen een sprong te maken! Of wil je liever wat competitie, een wedstrijd voor laten slepen over het strand tegen uw collega! Liever vliegeren op techniek? Test hoe goed uw techniek is met bepaalde spelvormen. Wie maakt de grootste sprong of wie bereikt als eerste slepend de finish?

U kunt zelf bepalen op welke locatie u wilt vliegeren / powerkiten. Wij kunnen op locatie werken en onze vaste locatie voor vliegeren en powerkiten zijn Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland.

Programma vliegeren / powerkiten:

Powerkiten in Scheveningen is de ultieme uitdaging en voor iedereen toegankelijk
  • Ontvangst
  • Programma uitleg
  • Vlieger / powerkite instructies
  • Eerste sprong met powerkiten
  • Eventueel BBQ of een drankje na afloop

Tijdsduur vliegeren / powerkiten:

  • 2 uur

Strandtenten:

Andere locatie? Ook mogelijk alleen in bespreking met ons.

Locaties vliegeren / powerkiten:

Andere locatie? Ook mogelijk alleen in bespreking met ons.

Prijzen vliegeren / powerkiten:

Groep vanaf 2 personen   : € 22,50
Groep vanaf 10 personen : € 20,00
Groep vanaf 25 personen : € 17,50
Groep vanaf 50 personen : € 15,-

Prijzen zijn per persoon en inclusief BTW

Combinatie arrangement:
Uiteraard kunt u ook kiezen voor meerdere activiteiten. Hier kunnen wij een extra mooi prijs voor maken!

Powerkiten Scheveningen + Robinson Crusoe Scheveningen:
Vanaf 10 personen: €30,-
Vanaf 25 personen: €27,50
Vanaf 50 personen: €25,-

Vraag direct offerte aan

Powerkiten Scheveningen

Wilt u graag een uitje met vliegeren of powerkiten op het strand van Scheveningen? Vliegeren en powerkiten is op dit moment het populairste activiteit van een op het strand van Scheveningen. Vliegeren  en powerkiten is voor jong en oud een super leuke bezigheid is. Vliegeren is de ultieme uitdaging voor sportieve mensen die houden van strand en wind. Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen met Nasawing vliegers in alle soorten en maten. Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. We leren je op een veilige manier te besturen en natuurlijk leren we je een heleboel leuke trucjes!

Flitz-events werd met verschillende restaurants en strandtenten samen. Geef aan welke strandtent het beste bij u past. Wij nemen alle zorgen uit uw handen. Van 1 activiteit tot een totaal georganiseerde beachdag op Scheveningen.

 

Powerkiten Scheveningen

Flitz-events in gespecialiseerd in powerkiten Scheveningen uiteraard kan dit gecombineerd worden met één van onze andere activiteiten. Op zoek naar een originele en actief uitje op Scheveningen?  Ga dan de ultieme uitdaging aan met powerkiten in Scheveningen en leer de krachten van de wind met het powerkiten in Scheveningen. Flitz-events verzorgt het powerkiten in Scheveningen of andere locaties voor vrijgezellenfeesten in Scheveningen, Bedrijfsuitje in Scheveningen en voor andere groepen.

Tips voor beginners: Powerkiten Scheveningen

De term “power kiting” omvat alle “kite operaties” waarbij de kiter (opzettelijk) wordt blootgesteld aan de krachten van de wind – en deze tegenwerkt of gebruikt. De afzonderlijke Powerkite-types worden kort toegelicht.

Powerkiten Scheveningen: Powerkiting

Snel uitgelegd: Gewoon “rondvliegen” met een vlieger, op een vliegerweide of op het strand. Als je je te veel verveelt met staand vliegeren, kies dan voor een iets grotere vlieger en laat de vlieger je trekken (bv. over het strand) of zelfs springen als gevorderde kiter.

Powerkiten Scheveningen: Powerkiting with Skateboard

“Powerkiting with Skateboard”, als je het heel kort wilt beschrijven. In feite lijkt een mountainboard (of ATB=AllTerrainBoard of Kitelandboard) op een skateboard, maar het heeft veel grotere en grovere rollers. Nog een verschil: als vlieger gebruik je bijna altijd een Depowerkite voor mountainboarden.

Powerkiten Scheveningen: kitebuggy

Net als op het Mountainboard kun je door het terrein getrokken worden door de vlieger. De Kitebuggy is (bijna altijd) een driewielig apparaat met een voorwiel en een achteras. Je zit in de vliegerbuggy en laat je door een 4-lijns mat over het strand, trekken. Met een kitebuggy kun je veel hogere snelheden bereiken dan met een mountainboard. Een “slecht” vooroordeel: Mountainboard is voor de kleintjes, kitebuggy rijden in plaats van voor de betere kiters…. 😉

Powerkiten Scheveningen: soorten vliegersystemen

2-lijns Kitemat

2-line maten vliegers zijn echte beginners vliegers. Alleen met twee lijnen kan je de richting van de vlieger bepalen, een 2-lijns matte vlieger is de juiste keuze voor beginners die nog niet zeker weten of kiten iets voor hen is. Voor relatief weinig geld kun je zonder veel moeite een voorproefje krijgen van de vliegerhobby. Als je dan geïnfecteerd raakt door het kite virus, wordt zo’n 2-lijns mat snel saai en stap je over op een 4-lijns vlieger. Je raakt relatief snel gewend aan het 4-lijns systeem en de handvatten, maar het kan iets ingewikkelder zijn dan een directe toegang met 4 lijnen.

4-lijns Kitemat

Zoals de naam al aangeeft, bestaat deze vlieger uit vier lijnen. Naast de twee stuurlijnen zijn er twee zogenaamde “remleidingen” beschikbaar, waarmee je de invalshoek van de vlieger kunt wijzigen. Hierdoor kun je de vlieger veel nauwkeuriger sturen, zelfs achteruit vliegen is mogelijk. Het is ook mogelijk om te lanceren en te landen, zelfs bij sterke wind, omdat de druk op de vlieger kan worden verminderd door de remleidingen te gebruiken. Voor degenen die serieus in power kiting willen stappen, is een 4-lijns partner de juiste keuze. Want zelfs als je later beslist voor een grotere vlieger…: Een kleinere mat voor sterkere wind is nog steeds nodig. Als kitebuggy rijder heb je een hele set vliegers nodig, minstens één voor elke windsnelheid.

Lees meer...