Flitz-events Review

Parkeren Scheveningen strand

Parkeren ScheveningenParkeren Scheveningen

Flitz-events is gelegen in het midden van de badplaats Scheveningen, zodoende Scheveningen erg eenvoudig te bereiken. Scheveningen is één van de weinige plekken waar u nog gratis tot bepaalde tijd kunt parkeren.

Er zijn in Scheveningen diverse parkeermogelijkheden beschikbaar, zowel betaald als gratis. Betaalde parkeerterreinen zijn vaak wat dichter bij het strand gelegen, maar het is ook mogelijk om gratis te parkeren op een van de parkeerplaatsen op loopafstand van het strand.

Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt van het strand, waar je tegen betaling kunt parkeren. Ook zijn er parkeerplaatsen beschikbaar op straat, maar hier geldt vaak betaald parkeren. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn op de parkeerplaatsen en dat het aan te raden is om op tijd te reserveren of op tijd te parkeren.

Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van de openbaar vervoermogelijkheden, zoals de tram of de bus. Er zijn regelmatig verbindingen naar Scheveningen en er zijn haltes in de buurt van het strand. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het parkeren en kun je op een gemakkelijke manier naar het strand reizen.

Routebeschrijving Scheveningen met de auto

Op zomerse dagen kan het verkeer naar Scheveningen behoorlijk druk zijn, daarom zet gemeente Scheveningen extra verkeersregelaars in. Richting Scheveningen is het verstandig de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Vanaf de snel weg:

1.Scheveningen-Bad via het Prins Clausplein, de A4, de N14 (Sijtwendetunnel), S200, Van Alkemadelaan en de Zwolsestraat.

NB: Indien u gebruik maakt van een navigatiesysteem hou dan “Zwolsestraat 426” aan.

Uiteraard is het ook mogelijk van te voren te reserveren. Wanneer u op vooraf een kaartje reserveert kunt u al voor een gehele dag parkeren V.A. €10,- per auto. Meer informatie vind u op de website parkeren Scheveningen

2. Scheveningen-Haven via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

NB: Indien u gebruik maakt van een navigatiesysteem hou dan “vissershavenweg” aan.

Parkeren op straat in Scheveningen haven

Starten in het Havenkwartier is betaald parkeren vanaf 13.00 uur. Op de Schokkerweg, Treilerdwarsweg, Vissershavenweg, Visafslagweg, Kranenburgweg, Boeistraat, Gordingstraat, Steigerstraat en het deel Dr. Lelykade tussen Datheenstraat en Kranenburgweg met een maximale parkeerduur van twee uur.

In de rest van Scheveningen geldt onbeperkt parkeren, tarief € 1.70/uur.
– Geuzenkwartier en Statenkwartier : maa t/m zon van 13.00-24.00 uur.
– Havenkwartier : maa t/m zon van 18.00-24.00 uur.
Let wel : In de Vissershavenstraat en een klein deel van de Vissershavenweg geldt de kuststrookregeling (zie boven).

Parkeren aan het strand

Wilt op parkeren langs het strand? Parkeer dan langs de Strandweg in 1 van de 256 parkeervakken of op 1 van de 300 parkeerplaatsen op parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd. Dit is aan het einde van de strandweg vanaf het kurhaus gezien.

Wat kost het?

  • € 3,85 per uur in 2020.
  • Een dagkaart op het parkeerterrein kost € 23,25 in 2020.

Betaling parkeergeld

Kijk vooral goed op de parkeerautomaten welk tarief toepassing is alsmede de betaaltijden en parkeerduur. Dit kan namelijk afwijken van de bovenstaande tijden en tarieven.

Met het openbaar vervoer naar Scheveningen

Met de tram of bus vanaf de stations Den Haag Hollands Spoor (HS) en Den Haag Centraal (CS) stapt u binnen 15 minuten bij het strand uit.

Plan direct uw route via www.9292.nl 

U kunt met de auto voordelig parkeren bij Q-Park CS New Babylon en met tram 9 naar het strand van Scheveningen. Meer informatie kunt u vinden op parkbeach

Met de touringcar naar Scheveningen

Er zijn gereserveerde plaatsen voor touringcars om langdurig te parkeren. Ook zijn plaatsen waar passagiers in en uit kunnen stappen. Op de gereserveerde plaatsen hoeft geen parkeergeld te worden betaald.

Bekijk de touringcars plaatsen op de kaart van gemeente Den Haag

Gratis Parkeren in Scheveningen

Hoewel gratis parkeren in Scheveningen beperkt is, zijn er enkele gebieden waar u zonder kosten kunt parkeren. Deze plekken zijn vaak snel bezet, dus het is aan te raden vroeg in de dag te arriveren, vooral tijdens drukke periodes.

Parkeren Scheveningen Kosten

De kosten voor parkeren in Scheveningen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het seizoen. Dichter bij het strand en de belangrijkste attracties liggen de tarieven hoger. Het is raadzaam om vooraf de huidige parkeertarieven te controleren via lokale parkeerbeheerdiensten of apps.

Parkeren bij de Haven van Scheveningen

Parkeren bij de haven van Scheveningen biedt toegang tot diverse restaurants en boten die uitvaren voor tochten op zee. Er zijn verschillende betaalde parkeerplaatsen beschikbaar die dicht bij de haven liggen.

Parkeren bij het Circustheater Scheveningen

Het Circustheater, een populaire locatie voor musicals en andere voorstellingen, heeft verschillende parkeeropties in de nabije omgeving. Betaald parkeren is mogelijk op diverse parkeerplaatsen en in garages rondom het theater.

Parkeren bij het Theater in Scheveningen

Voor bezoekers van het theater in Scheveningen zijn er meerdere parkeergelegenheden beschikbaar. Deze parkeerplaatsen variëren van straatparkeren tot overdekte parkeergarages, waarbij de tarieven afhankelijk zijn van de locatie en de parkeerduur.

Voor gedetailleerde informatie over parkeertarieven, locaties en beschikbaarheid, bezoek onze specifieke parkeerpagina’s of neem contact op met onze klantenservice. Plan vooruit om zeker te zijn van een plek en om te genieten van een zorgeloze ervaring bij Flitz-Events in Scheveningen.

Leukste activiteiten in Scheveningen:

Lees meer
personen