Workshop IJssculpturen maken / Ijs carven

IJskoude workshop perfect voor de teambuilding

Bent u op zoek naar een ijskoud winter uitje? Dan is de workshop ijssculpturen zeker iets voor u! Laat uw creativiteit de vrije loop en maak de mooiste creaties aan de hand van een door u gekozen thema van de dag. Het is een leuke en afwisselende activiteit waarbij verschillende talenten binnen de groep onherroepelijk naar boven komen zoals: communicatie, creativiteit en planning. Om tot het winnende ontwerp te komen is natuurlijk een goede samenwerking nodig. Daarom is ijssculpturen de perfecte teambuildings activiteit voor in de winter.

Tijdens deze workshop ijssculpturen maken krijg je leer je ijs op een compleet andere manier kennen. Met een hamer en beitel in de hand, en met een beetje schaafwerk met handschoenen aan beleef je de ultieme ijspret!

Wat is ijssculpturen maken?

IJssulcputeren is een vorm van beeldhouwkunst waarbij ijs als ruw materiaal gebruikt wordt. Het maken van een ijssculptuur wordt ook wel icecarving genoemd.

Het bewerken van ijs brengt een aantal moeilijkheden met zich mee, vanwege de eigenschappen ervan. Het ideale ijsblok bestaat uit zuiver, schoon water, zodat het ijs goed transparant is, en bevat zo min mogelijk luchtbellen. Vandaar dat wij een aparte workshop verzorgen met de perfecte blokken ijs.

Hoe ziet de workshop ijssculpturen maken er uit?

Nadat je het kiezen van een thema van de dag krijgt ieder team een instructie- en schetsformulier. Vervolgens is het aan jou en je team om het winnende ontwerp op papier te krijgen.

We starten met het klaarmaken van het ijs, waardoor er in het begin vooral grove werkzaamheden worden verricht. Als je hier mee klaar bent kan er een plan van aanpak worden gemaakt. Als je hier mee klaar bent kan je een mooi ontwerp maken die aansluit op het thema. Ook hierin wordt al snel duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Ben je een denker, doener, dromer, beslisser of een ware kunstenaar?

Is het ontwerp klaar? Dan is het tijd om het ontwerp uit te voeren en te starten met de creatie. Beschikt jullie team over de juiste vaardigheden om tot een mooi resultaat te komen?

Na afloop van de activiteit is er een mogelijkheid om de verschillende mooie creaties die er gemaakt zijn te aanschouwen.

Prijsuitreiking ijssculpturen maken:

Ter afsluiting zal de jury bekend maken welk team er heeft gewonnen. In overleg kan worden bepaald of u een jury aan wilt wijzen of dat wij zorgen voor een winnaar.

Prijs Ijssculpturen maken:

Vanaf 10 personen: €30,-
Vanaf 25 personen: €25,-
Vanaf 50 personen: €22,50
Vanaf 80 personen: €20,-

Workshop ijssculpturen maken
Workshop ijssculpturen maken

Tijdsduur ijssculpturen maken:

  • 2 uur
Vraag direct offerte aan

Workshop ijssculpturen maken & Ijscarven

Bent u op zoek naar een creatief uitje op het ijs? Dan is de workshop ijs sculpturen een gegarandeerd succes. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak aan de hand van een door u gekozen (of door ons) thema de mooiste creaties. Het is een afwisselende activiteit waarbij verschillende talenten binnen de groep onherroepelijk naar boven komen zoals communicatie, creativiteit (ontwerp) en planning. Daarom is dit uitje uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit.

Hoe ziet de workshop er uit?

We starten met het klaarmaken van het ijs, waardoor er in het begin vooral grove werkzaamheden worden verricht. Vervolgens dient er een plan van aanpak te komen en een ontwerp te maken aan de hand van het thema. Ook hierin wordt al snel duidelijk wie welke rol heeft binnen de groep. Ben je een denker, doener, dromer of beslisser?

Is het ontwerp klaar? Dan is het tijd om het ontwerp uit te voeren en te starten met de creatie.

Goed overleg en een structurele plan van aanpak is nodig om tot een goed resultaat te kunnen komen. Na afloop van de activiteit is er een mogelijkheid om elkaars sculptuur te aanschouwen.

Lees meer...