Flitz-events Review

Introductiedag

Staat de introductiedag binnenkort op de agenda? Dan staat er een spannende en informatieve dag te wachten waarop nieuwe avonturen beginnen. Leerlingen leren elkaar kennen, ontdekken de schoolomgeving en maken kennis met hun docenten en het onderwijsprogramma. Het is een unieke gelegenheid om een sterke basis te leggen voor een succesvol schooljaar en om een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid te creëren.

Maar hoe organiseer je nu zo’n introductiedag? Waar moet je vooraf aan denken? En wat zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden tijdens de planning en uitvoering van deze dag? We vertellen er graag meer over.

Lees meer
personen

Een introductiedag organiseren: waar te beginnen?

Een introductiedag organiseren vergt een gedegen voorbereiding en planning. Het eerste waar je aan moet denken is het vaststellen van het doel van de introductiedag. Wil je nieuwe leerlingen laten kennismaken met elkaar, de school en het personeel? Of wil je ook meteen belangrijke informatie over het schooljaar delen? Nadat het doel duidelijk is, is het belangrijk om een team samen te stellen dat verantwoordelijk is voor de organisatie.

Samen kunnen jullie brainstormen over mogelijke activiteiten die passen bij het doel van de introductiedag.

Wat je vooraf kunt voorbereiden: 

 1. Bepaal het doel: Stel vast wat het hoofddoel is van de introductiedag. Wil je nieuwe leerlingen laten kennismaken met elkaar, de school en het personeel? Of wil je ook belangrijke informatie over het schooljaar delen?
 2. Stel een team samen:Vorm een team van medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de introductiedag. Verdeel taken en verantwoordelijkheden onder de teamleden.
 3. Brainstorm over activiteiten:Ga samen met het team brainstormen over mogelijke activiteiten die passen bij het doel van de introductiedag.

Maak een draaiboek:Stel een gedetailleerd draaiboek op waarin alle activiteiten en taken duidelijk zijn vastgelegd, inclusief wie waarvoor verantwoordelijk is en op welk moment alles plaatsvindt.

Lees meer

Veelgestelde vragen

 • Wat voor soort activiteiten worden er tijdens een introductiedag georganiseerd?
  Tijdens een introductiedag worden vaak verschillende activiteiten georganiseerd om nieuwe studenten of leerlingen kennis te laten maken met elkaar, de school of instelling, en het studie- of schoolleven. Dit kunnen onder andere kennismakingsspellen, rondleidingen, lezingen, sportieve activiteiten en sociale evenementen zijn.
 • Wat zijn de voordelen van een introductiedag?
  De voordelen van een introductiedag zijn onder andere: kennismaking, oriëntatie, informatieverstrekking, team building, betrokkenheid, integratie

Introductie activiteiten studenten

De introductiedag voor studenten van hogescholen en universiteiten is net weer even wat anders. Hier draait het niet alleen om kennismaking, maar ook om het creëren van een warme en inclusieve sfeer waarin nieuwe studenten zich direct thuis voelen. Tijdens deze dag worden vaak verschillende introductieactiviteiten georganiseerd die gericht zijn op het bevorderen van sociale interactie, teambuilding en het leren kennen van de campus en de studieomgeving.

Introductiedag: Inspiratie voor een unieke dag! 

 • Bubble voetbal op het strand
 • Pubquiz in een gezellig café
 • Powerkiten of blokarten
 • Zeskamp of Robinson Experience
 • Archery tag
 • Beachvolleybal toernooi

Meer weten over het organiseren van een introductiedag? 

Bij het plannen van een succesvolle introductiedag zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan het vaststellen van het doel van de introductiedag, het samenstellen van een gevarieerd programma, het regelen van praktische zaken zoals locatie en catering, en het communiceren van alle benodigde informatie naar de deelnemers.

Flitz-Events kan uiteraard helpen bij het organiseren van een onvergetelijke introductiedag. Met onze ervaring en expertise kunnen we je ondersteunen bij het opzetten van een programma dat perfect aansluit bij de doelen en wensen van jouw organisatie. Of het nu gaat om het bedenken van originele activiteiten, het regelen van de logistiek, of het verzorgen van catering, wij staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw introductiedag een groot succes wordt.