Corona maatregelen: al onze activiteiten vinden buiten plaats en worden volgens de richtlijnen vanuit het RIVM verzorgd. Meer informatie

Leuke uitjes in Katwijk beleven

In Katwijk kun je veel leuke en unieke uitjes beleven. Naast de grote variatie aan activiteiten die er te doen zijn op het strand van deze Zuid-Hollandse plaats, zijn er ook activiteiten die puur gericht zijn op deze plaats zelf. Hierbij vijf tips voor uitjes in Katwijk die je nergens anders zal vinden.

1. Valkenburgse Meer

Het Valkenburgse Meer is een recreatiegebied dat veel gebruikt wordt voor het winnen van kalkzandsteen. Het is een prachtig natuurgebied waar veel vogels hun habitat en pleisterplaats van hebben gemaakt. Dit geldt voor bijvoorbeeld de Canadese gans, de kievit en vele (andere) trekvogels. Daarnaast is er in het Valkenburgse Meer een uitsparing waar je heerlijk kan eten en kan genieten van de smaakvolste chocolaatjes.

2. Stroomtrein Katwijk-Leiden

Ga in Katwijk terug in de tijd en maak een ritje in een authentieke stoomtrein. Zelfs als je een hekel hebt aan het reizen met de huidige treinen, dan is dit nog een unieke ervaring die je een keer mee heb moeten maken. De stoomtrein rijdt ieder uur en gaat van het speciale station in Katwijk door naar Leiden, via een wonderschone route langs veel natuur. Een ritje met deze stoomtrein is een geschiedenisles en een pretparkattractie in één, dus perfect om samen met je gezin te kunnen doen.

3. TheaterHangaar

Nog nooit was het zo leuk en mooi om naar het theater te gaan, zonder dat je überhaupt weet welke voorstelling er gespeeld wordt. Theaters kunnen een saaie en aftandse uitstraling hebben, maar dit geldt niet hier. De TheaterHangaar is speciaal opgezet om de bezoeker een extra gevoel van entertainment te kunnen bieden. En wat voor voorstellingen worden er gehouden in een unieke locatie als deze? Wat dacht je van de wereldberoemde en met awards overladen hit van een musical ‘Soldaat van Oranje’. Geen enkele andere plek is meer geschikt om dit kaliber aan te kunnen dan de TheaterHangaar.

4. Natuur

Katwijk staat natuurlijk al bekend als badplaats bij uitstek, maar vergis je niet. De rest van de natuurlijke omgeving is minstens zo noemenswaardig. Zo heb je de Vlaggeduin, het duinlandschap van Katwijk dat zo mooi is dat je er uren met volle teugen kunt ronddwalen. Het uitgestrekte landschap is perfect om met het hele gezin inclusief trouwe viervoeter even lekker uit te waaien. Daarnaast heb je in Kijkduin de Pan van Persijn, ook wel bekend als het Panbos. Het Panbos is een prachtig aangelegen stuk boslandschap, waar de natuur nog steeds de vrije loop heeft. Dit bos is geschikt voor wie even van de natuur wilt genieten, met een vers gekocht drankje erbij en waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven op de speeltoestellen.

5. Vuurbaak van Katwijk aan Zee

De Vuurbaak is de oudste vuurtoren van Nederland die op het vaste land gebouwd is en bewaard is gebleven. Alleen de Brandaris op het Waddeneiland Terschelling is ouder. De vuurtoren wordt ook wel Vierboet genoemd telt met zijn twaalf meter hoogte mee als een ware eyecatcher voor de boulevard van Katwijk aan Zee. Als je van plan bent om een dagje lekker op het strand van het weer te genieten, dan is het aan te raden om in de tussentijd ook even een rondje te doen naar dit wonderbaarlijke bouwwerk.

Vraag direct offerte aan