Vrijgezellenfeest?

Dit zijn de 7 tips die je niet mag vergeten!

Ben jij degene die is aangewezen om een leuke vrijgezellenfeest te organiseren? Bij het organiseren van een vrijgezellenfeest komt veel om het hoekje kijken dus vergeet dat niet. Maak je niet druk, wij hebben tips die je helpt met het organiseren van een vrijgezellenfeest. Handig toch?!

Tip 1 – Kies een passend thema voor jou bruid / bruidegom!

Je beste vriend(in), broer of zus gaat trouwen en jij bent degene die het vrijgezellenfeest mag gaan organiseren? Dit moet natuurlijk wel een top dag worden, dus daar hoort een passend thema bij natuurlijk. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Voor je je kan gaan uitleven om in de aankoop van feestartikelen te doen en de enorme zoektocht naar gave vrijgezellenactiviteiten, moet je weten welk gek en  leuk thema centraal zal staan op je vrijgezellenfeestje. De bruid / bruidegom is op deze dag  natuurlijk de belangrijkste persoon van het vrijgezellenfeestje, dus het is aan jou om een  goed thema te kiezen dat aansluit bij de persoonlijkheid van de vrijgezel.

Tip 2 – Welke activiteit(en) kies je voor je vrijgezellenfeest?

Is de vrijgezel een sportieve vrouw of man, dan is het leuk om met de beste vrienden / vriendinnen een sportieve activiteit te plannen. Hierbij kun je denken aan unieke sportactiviteiten zoals zeskamp en Expeditie Robinson. Is jullie vrijgezel niet zo van het sporten, dan is het leuker voor hem of haar om een andere activiteit te gaan doen. Hierbij kunt u denken aan zandculturen en workshop cocktail shaken. Het gehele vrijgezellenfeest draait natuurlijk om de bruid, dus het is wel belangrijk dat zij het feest en activiteit echt leuk vindt.

Tip 3 – Zorg voor een gastenlijst waar de bruid / bruidegom mee eens is.

Om het vrijgezellenfeest onvergetelijk te maken, is het natuurlijk belangrijk dat er een topsfeer heerst. Daarom is het belangrijk dat je alle beste vrienden of vriendinnen verzamelt. De vrijgezel wordt het grootste gedeelte van het vrijgezellenfeest overal buiten gehouden. Maar het is toch belangrijk om hem/haar te betrekken bij het opstellen van de gastenlijst. Wie moet er zeker bij zijn en heeft hij/zij liever niet op hun vrijgezellenfeest? Door de vrijgezel bij de gastenlijst te betrekken, weet je ook zeker dat je niemand belangrijk vergeet uit te nodigen. Het is ook handig om vrijgezel erbij te betrekken, omdat je zo ook het telefoonnummer en adressen hebt van iedereen. Zodat je weet waar je de uitnodiging heen moet sturen. Zo verzamel je een geweldige groep om je vriend(in) een geweldig afscheid van het vrijgezellenleven mee te bezorgen.

Tip 4 – Kies de datum van dit geweldige vrijgezellenfeest.

Nu je weet wie er allemaal op de gastenlijst staan, kan je alle agenda’s bij elkaar leggen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een online datumprikker of maak een whatsappgroep aan. Zo kan je overleggen en kijken wanneer iedereen wel of niet kan. Wanneer niet iedereen op de verschillende data kan, kun je kijken op welke datum de meeste mensen wel kunnen. Maak hierin keuzes: kies voor een datum waarop de beste vrienden van de vrijgezel sowieso zouden kunnen komen. Deze zijn toch het belangrijkste om erbij te hebben.

Begin vroeg van te voren met het vastzetten van een datum, dan heb je de meeste kans dat iedereen er bij kan zijn. Daarnaast moeten veel activiteiten en locaties vaak weken van tevoren geboekt worden. Plan het vrijgezellenfeest enkele weken voor dat de bruiloft is, zo kan iedereen vol van het vrijgezellenfeest genieten en toch fris op de bruiloft verschijnen. Ga dus meteen aan de slag!

Tip 5 – Het budget van het vrijgezellenfeest.

Bespreek met iedereen die op het vrijgezellenfeest komt wat voor bedrag zij willen uitgeven aan het vrijgezellenfeest. Houdt er rekening mee dat er mensen met verschillende inkomens in de groep kunnen zitten dus ver kom dat je mensen op kosten gaat jagen. Dus houdt het netjes en ‘gemiddeld’ met betrekking tot het budget . Uiteraard hoeft de vrijgezel zelf niks te betalen, dus neem dat zeker ook mee in je berekeningen. Nu het budget bekend is kun je activiteiten voor het vrijgezellenfeest gaan kiezen en boeken.

Nu je ongeveer weet wat de prijs per persoon gaat zijn aan activiteiten, lunch, drankjes, dinner enzovoort. Stuur je dat even naar alle deelnemers voor een akkoord, wel zo netjes om nogmaals even te vragen of iedereen het er mee eens is!

Tip 6 – Maak en verstuur een creatieve uitnodiging.

Een vrijgezellendag is meestal een informeel evenement. Het is daarom niet perse nodig om papieren uitnodigingen te versturen. Je kan bijvoorbeeld ook het jezelf gemakkelijk maken en een Facebook-event van het feest maken. Zo kan je in gelijk zien wie er aanwezig kan zijn, wie misschien en wie niet. Je kan op deze event-pagina ook meteen ideetjes uitwisselen en afspraken maken met alle andere uitgenodigde. Als niet iedereen op Facebook zit, kan je de mensen ook bereiken via e-mail of telefonisch. In plaats van een simpel e-mailbericht is het misschien een leuk idee om hen een e-card te sturen. Deze kan je makkelijk en goedkoop samenstellen via de websites van Vistaprint.

Tip 7 – Maak foto’s van deze leuke dag!

Alle herinnering aan het vrijgezellenfeestje wil je natuurlijk altijd bewaard houden, maak daarom heel veel verschillende soorten foto’s! De dagen na het vrijgezellenfeest, als het nog vers is, zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk foto’s van het vrijgezellenfeest hebt verzameld van alle deelnemers en verstuur alle foto’s naar alle gasten. Deze kunnen handig van toepassing komen in de voorbereidingen voor de bruiloft  voor bijvoorbeeld een presentatie of speech. Een extra tip is ook om deze dag vast te leggen in een fotoboek en je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van Albelli of Pixum voor het maken van dit album.

Vraag direct offerte aan